Colti-Lungi, Uniunea Triburilor de Alex Cuc

Colti-Lungi, Uniunea triburilor de Alex Cuc, este un roman fantasy aparut in 2016 la editura All. Era de mult pe lista mea, cred ca-l gasisem intamplator pe goodreads si m-a atras coperta iar ulterior l-am cumparat. Da, daca a ramas cineva blocat acolo, eu sunt genul de om care ma uit si la coperta. O coperta banala nu m-ar fi facut sa ma uit. Hai sa vedem insa despre ce este cartea.

coperta carte Colti-Lungi, Uniunea Triburilor de Alex Cuc mic

#sinopsis Colti-Lungi, Uniunea triburilor de Alex Cuc

Undeva prin Amazon, o gagica, doamna Sarah Reed, ziarista, vrea sa ajunga sa scrie un reportaj despre triburile din Amazon, vanatori de capete sau nu. Gaseste un ghid gen dar acesta nu e ceea ce pare. Dupa ce ajunge in jungla, isi da seama ca aceasta este o capetenie, ba chiar capetenia celui mai mare si mai puternic trib din Amazon, Jagudo.

Ea nu prea-si da seama ce cauta pe acolo si ii e greu sa-l citeasca pe el. Aude tot felul de povesti pe care nu le crede, pentru ca nu are cum.

In paralel, prin jungla circula o brigada de mercenari, ce cauta acest trib Jagudo si pe aceasta capetenie. Ce vor de la el? Greu de zis.

Ziarista a nimerit insa intr-un mediu tulbure si intr-o perioada urata. Indigenii sunt porniti impotriva albilor ce le taie padurile, le distrug viata si nu au respect pentru cultura si zeitatile lor.

#ochiul critic Colti-Lungi, Uniunea triburilor de Alex Cuc

Este o carte despre care nu stiu ce sa zic. Nu e o carte rea dar este o carte care pare ca are cumva ceva lipsuri, desi sunt greu de identificat. Tocmai din cauza asta o sa incerc sa spun pe scurt ce mi-a placut si ce nu.

Mi-au placut:

– ideea povestii, desi nu este una noua. Vorbim de un clash intre culturi, despre modern vs antic, natural vs tehnic etc. Este insa destul de ok pusa in practica
– ok structurata cartea si povestea, curge bine
– ok ca numar de personaje si distributie si antiteza dintre ele
– cel putin uneori cumva mistica si reusea sa te prinda

Ce nu mi-a placut:

– relativ subtire, stiu ca e o carte fantasy si nu vreuna de filosofie dar mi s-a parut ca nu e asa concentrata, lipseste ceva
– personajul Sarah Reed, este aproape in plus. Nu are vreun mare aport pe acolo, desi participa la niste faze cheie dar efectiv, pare ca n-are ce sa caute in carte
– personajul principal, Colti-Lungi, poate mergea construit mai bine, sa fie mai deep, mai mistic
– cam lunguta povestea uneori si pierdea cumva din emotie pe drum
– o bucata din poveste duce de la lupte mistice and shit, la chestii gen spre Rambo si nu prea m-a spart

Ar trebui sa ma opresc aici, nu de alta dar s-ar putea sa para ca este o carte rea si nu e asa. Per total este o carte ok, o lectura placuta.

Da, are niste minusuri – in sensul in care aceste minusuri nu mi-au dat entuziasmul acela maxim. In acelasi timp insa, am terminat-o si n-am dat-o deoparte – ceea ce fac cu cartile care nu-mi plac. Deci ma repet, nu e o carte naspa, dar nici o super-carte. Este o carte onesta, isi face treaba si daca iti doresti o lectura placuta si usoara, atunci ti-o recomand.


O poti cumpara de pe libris, la pret redus (link afiliat).


Nu uita,  daca esti roman, sustine literatura romana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *