afis infernul din amazon film de groaza 2013

Infernul din Amazon | horror din 2015, canibali si albi

afis infernul din amazon film de groaza 2013Infernul din Amazon este un film pe care l-am ratat la vremea lui. Fiind unul dintre cele mai populare filme horror ever conform site-urilor de specialitate si avand in vedere ca imi plac chestiile legate de triburi, nu se putea sa-l ratez. Este regizat de Eli Roth, cunoscut pentru filme precum Inglorious Basterds sau Hostel. 

#sinopsis Infernul din Amazon

In Infernul din Amazon, actiunea se petrece in Peru, acolo ajunge un trib de activisti americani, studenti, ce incearca sa opreasca o corporatie sa exploateze o bucata de jungla. Jungla respectiva este locuita de tribul Yahes si ei incearca sa lupte pentru drepturile lor.

n.r tribul Yahes chiar exista, se pare ca sunt ultimul trib (sau printre ultimele) care traieste in izolare, nu s-a stabilit un contact cu ei. Mai multe info aici.

trib nativ din amazon necontactat
sursa imagine: wikipedia.org

Ca atare, organizeaza un protest clasic, de tip Green Peace. Mai exact, merg la fata locului, se deghizeaza in muncitori apoi se leaga cu lanturi de utilaje si de copaci si se filmeaza. Le reuseste protestul si se intorc spre casa.

Au insa o surpriza neplacuta cand avionul in care erau se prabuseste asupra junglei pe care incercau sa o apere. Acolo dau de localnici si sunt un pic surprinsi cand incep sa-i cunoasca mai bine.

#ochiul critic Infernul din Amazon

Infernul din Amazon este un film destul de ok, cu o poveste interesanta care insa parca mergea mai bine pus in practica. Imi aduce aminte de Cannibal Holocaust, pentru cunoscatori, este tot cam pe acolo.

Se incadreaza in genul horror pentru ca poate fi considerat socant, nu te sperie prin faptul ca te ia prin surprindere sau prin twist-uri neasteptate. Efectiv, te cam socheaza.

Ca sa fac o paralela, filmul asta nu este genul ninja care sa vina prin spatele tau si sa te loveasca. Mai degraba, e un bataus de cartier, te pocneste fix in fata.

Lucreaza si la nivel psihologic, insa mergea mai mult, la acest capitol ar fi avut nevoie de mai multa substanta, de profunzime, sa mearga mai adanc in problema. Asa, sunt doar niste truisme aruncate cumva pe acolo cu pretentii de dezvaluiri conspirationiste mondiale.

Una peste alta ca lesbienele, este un film ok pe care merita sa-l treci in revista. Isi face treaba, reuseste sa te tina acolo, captiv in film dar cam atat. In afara de faptul ca te poate face sa te simti inconfortabil in anumite situatii, nu mi se pare nimic special. Adica, nu mi se pare sa fie unul dintre cele mai bune filme horror ever cum apare pe site-urile de specialitate.

Cred ca mergea si mai multa atentie la niste detalii, sunt niste chestii care nu se prea pupa pe acolo. M-au amuzat satenii care de exemplu facusera rost de niste sare cu care isi pregateau masa. De unde aveau ei acolo sare in jungla amazoniana? Nu prea cred ca este un produs folosit in mod curent dar na, poate ma insel eu.


sursa imagini: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.