o fata isi da cu parfum sau cu diferenta dintre parfum si apa de toaleta

Diferenta dintre parfum si apa de toaleta

Care e diferenta dintre parfum si apa de toaleta? Dar cea dintre apa de toaleta si apa de colonie? Dar cea dintre parfum, apa de parfum, apa de colonie s.a.m.d? Sunt multi termeni pe piata si pot crea confuzie foarte usor – cel putin eu am patit-o de mai multe ori.

Care este diferenta dintre parfum si apa de toaleta?

Hai sa vedem mai intai ce zice dexonline, desi nu este de foarte mare ajutor de aceasta data, pentru ca lipsesc o parte din termeni.

Dar cel putin pentru parfum, avem urmatoarea definitie:

parfum sn [At: AR (1829), 1761/37 / V: (învprof~ / Pl~uri, (rar) ~e / E: fr parfum, it profumo1 Miros plăcut și de obicei pătrunzător, emanat mai ales de flori Si: mireasmă. 2 Miros îmbietor, apetisant răspândit de produsele comestibile Si: aromă. 3 (Rar) Miros. 4 Substanță aromatică. 5 (Spc) Produs lichid cu miros plăcut obținut prin amestecarea unor substanțe odorante naturale, de origine vegetală sau animală, ori sintetice. 6 (Pex) Parfum (5) împreună cu ambalajul lui. 7 (Lpl) Sorturi de parfum (5). 8 (Fig) Notă specifică. 9 (Fig) Atmosferă caracteristică. 10 (Botreg) Petunie (Petunia hybrida).

Aici insa, in articol o sa ne referim la parfum asa cum este el folosit si inteles(termenul).

Practic, parfumul este un termen ce defineste o sticluta/ recipient cu o substanta lichida care miroase frumos. Pe scurt, parfumul este spray-ul bogatilor. 

Dar si apa de toaleta are aceeasi definitie, adica o sticluta/ recipient etc.

Deci care este diferenta dintre parfum si apa de toaleta? Ca sa intelegem diferenta, avem nevoie mai intai sa stim ca exista mai multe tipuri de parfum.

Tipuri de parfum

Conform beautycrew.com.au exista 5 tipuri de parfum, cele de mai jos. Diferenta dintre ele este data de concentratia de alcool si substanta mirositoare. Pornind de la cea mai mica concentratie la cea mai mare avem asa:

  • Eau fraiche: sincer, n-am nici cea mai mica idee care este echivalentul in limba romana, n-am reusit sa aflu. Daca il traducem din franceza mot a mot inseamna apa proaspata, ceva de genul asta. Nu stiu insa care este echivalentul cosmetic, daca stii tu, pls, lasa un comment si updatez articolul.  Are o concentratie mica de alcool si intre 1 – 3% concentratie de uleiuri mirositoare.
  • Apa de colonie: are o concentratie intre 2 si 4% si tine cam doua ore.
  • Apa de toaleta: aici concentratia este intre 5 si 15% si tine cam 3 ore. Este o varianta destul de populara pentru ca este mai ieftina si mirosul tine relativ suficient – ca timp.
  • Apa de parfum: apa de parfum are o concentratie in jur de 20% si tine cam 5 ore. Este o varianta populara si aceasta si tine cam 5 ore.
  • Parfum: si am ajuns intr-un final la parfumul propriu-zis, care este cel mai concentrat tip, intre 20 si 40% si poate tine pana la 8 ore.

Deci practic, diferenta dintre parfum si apa de toaleta este una data de concentratia de substanta mirositoare si alcool.


Sursa imagini: pixabay.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *