afis veriga lipsa animatie 1980

Veriga lipsa, animatia din 1980

Am gasit Veriga lipsa! nu pe aia pe care o cauta antropologii ci animatia din 1980. A fost regizat de cunoscutul grafician francez-belgian, Picha, autor al altor animatii pentru adulti precum Tarzoon the Shame of the jungle sau Zoo Olympics.

A fost lansat sub numele Le chainon manquant si B.C Rock, in USA.

sinopsis animatie Veriga Lipsa

Pe la anul 163035… inainte de Hristos, ia nastere omenirea, din pamant, la propriu. Este un trib ciudat format doar din barbati de varste si rase diferite. Acestia se ocupa initial de nevoile primare, adica de adapost si mancare.

Ulterior, descopera femeile dar nu stiu cum sa le foloseasca (o tema pe care am mai intalnit-o si in When the women had tails – care nu-i animatie dar este foarte amuzant).

CEO-ul tribului se prinde insa, urmarind niste stegozauri. Noua luni mai tarziu apar doi copii, unul normal si unul anormal, pe nume O.

Pe model spartan, acesta primeste un sut in fund si este abandonat deoarece nu seamana deloc cu membrii tribului, este mai evoluat dar si mai ciudat si etc. Abandonat se imprieteneste cu un pui de dinozaur, Igua, ce are aceeasi problema ca si el.

O incepe asadar o calatorie de regasire, o calatorie plina de aventuri.

ochiul critic

Filmul trateaza cateva teme clasice dar intr-un mod fresh. Avem tema umanitatii in sine, de la nasterea ei pana la descoperirea celor mai importante inventii, avem tema tipului diferit exclus din comunitate, calatoria de initiere si maturizare, regasirea, prietenia, colaborarea etc.

Sunt o multime de motive in acest film, un bizar amestec de personaje interesante, unice si intamplari la fel de interesante. Modul de ilustrare este unul diferit, o scoala europeana veche as spune, imi aduce aminte de Planeta fantastica.

Mi s-a parut o animatie interesanta, buna, bine pusa in practica. Desigur, nu este o animatie pentru copii ci una pentru adulti asa ca nu va apucati sa va uitati impreuna cu copii si parintii, daca nu vreti sa rositi sau ceva de genul.


sursa imagini: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *