Cand femeile aveau coada – comedie despre preistorie

Cand femeile aveau coada  este o comedie vechiuta dar grozava. In regia lui Pasquale Festa Campanile, este un film realizat in 1970, ce poarta asadar pasaport italian. Beneficiaza insa de aportul foarte frumoasei Senta Berger, un sex-simbol al anilor ’60-’70 dar si de o coloana sonora realizata de unul dintre muzicienii mei preferati, Ennio Morricone.

Ca si in cazul altora, filmul l-am gasit intamplator, beneficiaza de artwork-uri foarte misto si desi nu stiu prea multa italiana, titlul original, Quando le donne avevano la coda, nu avea cum sa nu-mi atraga atentia.

#sinopsis Cand femeile aveau coada

Actiunea filmului este plasata in preistorie, in perioada oamenilor ce traiau prin pesteri. De altfel comedia este bazata pe obiceiurile si modul de viata al acestora si este cam fara dialog.

In prim-plan este un mini-trib format din sapte frati ce se gospodaresc singuri si se inteleg de minune pana intervine intre ei … animala. Cine este animala? Pai o fiinta pe care o captureaza, o femeie cu coada, pe care se hotarasc sa o manance.

captura de ecran senta berger animala in cand femeile aveau coada

Cei sapte avusesera si o mama dar aceasta i-a parasit si s-a recasatorit, neputand rezista cererii efectuate printr-o bata aplicata pe cap.

Cei sapte frati sunt astfel nevoiti sa se gospodareasca singuri undeva pe o insula pustie. Din cauza unui incendiu provocat din neatentie de unul din ei sunt nevoiti sa se mute de acolo si ajung astfel intr-un loc mult mai frumos si mai bogat in alimentatie.

Practic evolueaza prin greseli probabil, un mod obisnuit de a invata in preistorie (trial and error mode). In noua casa, gasesc si o femeie pe care se pregatesc sa o transeze mai intai crezand ca este vorba de un aliment mergator necunoscut lor, de altfel i-au si acordat imediat apelativul animala.

Din fericire pentru ea, „animala”  reuseste sa-l convinga pe unul din frati ca nu trebuie sa o transeze il poate ajuta sa obtina si o altfel de… satisfactie.

De aici incep problemele pentru ca dupa o vreme se prind si ceilalti frati cum sta treaba si vor si ei. Finalul este insa fericit pentru toata lumea.

#ochiul critic

Cand femeile aveau coada, este un film lejer, bazat in special pe comicul de situatie, pe gesturi si pe intamplari mai mult decat pe dialog. Pentru un astfel de film pot spune ca scenariul este bunicel.

Mi-au placut costumele si decorurile, se potrivesc bine cu filmul, filmul nu este chiar o comedie pentru adulti dar nici una pentru copii. Mai degraba e o comedie de la adolescenti in sus, ceva de genul.

In concluzie, nu e comedia secolului dar nici o reala pierdere de timp. Daca ai chef de un film lejer la care sa nu-ti bati prea mult capul merge sa te uiti.

De asemenea, fiind facut in ’70, Cand femeile aveau coada, este disponibil online, poate fi vizionat pe youtube integral, vezi mai jos.

Se pare  de asemenea ca are si o continuare si anume Cand femeile si-au pierdut coada. Nu l-am vazut inca, dar este pe lista mea.

Sursa imagini: captura de ecran youtube si wikipedia.org

1 thought on “Cand femeile aveau coada – comedie despre preistorie”

  1. Pingback: Veriga lipsa, animatia din 1980 - infraSunete

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *