The Drop – bani murdari – 2014

În regia lui Michaël R. Roskam și cu actori precum Tom Hardy (pe băiatul ăsta eu îl văd cu un Oscar în curând), Noomi Rapace, John Gandolfini sau Matthias Schoenaerts, The Drop – Bani Murdari (la noi) este un film ce prezintă o parte a mafiei.

Nu este vorba despre mafia italiană aici ci de mafia cecena care activeaza insa tot in state. Este deci o alta mafie.

#sinopsis Bani Murdari

In Bani Murdari ii vedem pe Bob si Marv. Cei doi au un bar pe care îl conduc în numele mafiei cecene. Barul este cumva locul unde se spală banii și chestii din astea și nu are voie să fie jefuit. Din păcate pentru cei doi, este jefuit.

Încercând să dea de urma banilor, cei doi descoperă chestii vechi și foarte vechi și se complică lucrurile. E ca în cabina de machiaj: nimeni nu mai este ceea ce pare. Cine pare grăsun și jovial e de fapt un răufăcător calculat și la fel și “copilul” ce pare închis la minte, introvertit și etc.

Nimeni nu scapă.

#ochiul critic

Este un film bun, psihologic dar nu foarte. Mie mi-a plăcut destul de mult. Mă așteptam la început să fie un film din ăla tipic cu Mafie, dar nu prea e.

Mafia, în sensul ei oficial are poveste secundară în acest film. Ce se întâmplă de fapt, mie mi se pare că sunt drame ale vieții, sau nu știu, povești de cartier aș putea să le spun. Hai să vedem cum sunt personajele:

Bob – misterios, închis în sine. Pare fraier însă e genul care știe cum să reacționeze în situații critice și e foarte, foarte lucid.
Marv – mult mai în vârstă ca partenerul său. Prea apropiat de tatăl său, dur, nemilos, criminal rece și parșiv.
Nadia – traumatizată, mare iubitoare de animale, asupra cărora s-a reflectat dragostea ei pe care nu a avut cui să o dea/de la cine să primească.
Eric Deeds – gangster wannabe. Se lăudă cu chestii pe care nu le-a făcut și din cauza propiilor frici este extrem de violent cu tot ce mișcă și nu numai.

Film bun, îl recomand, mai ales celor care apreciază un film psihologic, bun.

Sursă imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necesare

Colecteaza informatii despre utilizator

comment_author_{HASH},comment_author_email_{HASH},comment_author_url_{HASH},wordpress_{hash},wordpress_logged_in_{hash}

Google Analytics

Colecteaza informatii despre utilizator prin Google Analytics

_ga,_gid,_gat,AMP_TOKEN,_gac_UA-66259855-1