sfantul efrem cel nou

Sfantul mare mucenic si cuvios Efrem cel Nou. Marturii ale minunilor savarsite in zilele noastre. Vol. 2

Sfantul mare mucenic si cuvios Efrem cel Nou. Marturii ale minunilor savarsite in zilele noastre. Vol. 2 este continuare primului volum despre minunile savarsite de Sfantul Efrem cel Nou. Ziceam intr-o recenzie mai veche de ce imi plac cartile de acest gen, cartile ce descriu minuni savarsite de Sfinti. Si cand zic minuni, nu ma refer aici la cele biblice, de tipul transformat apa in vin ci ma refer la vindecari si diverse tipuri de ajutor.

Sfantul mare mucenic si cuvios Efrem cel Nou. Marturii ale minunilor savarsite in zilele noastre. Vol. 2

Cred ca oamenii cer in general ajutorul sfintilor mai ales atunci cand sunt bolnavi, ei sau cineva drag lor. Sunt incercari care ii fac pe oameni si sa se roage cu mult mai multa credinta si putere. Atunci rugaciunea lor cred ca este mai puternica.

Nu prea sunt multe de zis despre carte, pentru ca asa cum ziceam si anterior, cartile de acest gen au un singur subiect dar sunt formate din povestirile oamenilor si nu le poti recenza pe fiecare in parte. Si aici sunt insa marturii diverse, pe diverse teme de la, mi s-a stricat calculatorul pana la am primit ajutor la examene, am scapat de operatie etc. Sfantul Efrem cel Nou este cunoscut ca un ajutor de baza pentru cei ce au cazut in depresie, cei deznedajduiti si asa mai departe.

Moastele sale se gasesc in mai multe locuri, in Bucuresti se gasesc de exemplu la Manastirea Radu Voda (alaturi de cele ale Sfantului Nectarie Taumaturgul) dar si in Cluj de exemplu.

De asemenea, cartea aceasta (ca si primul volum) contine si o scurta biografie despre viata Sfantului Efrem cel Nou, sfant necunoscut timp de 500 de ani si ale carui moaste si casa este in Grecia, la manastirea de la Nea Makri. Ca si alti sfinti, a suferit enorm de mult, a adormit in urma unor torturi groaznice ale turcilor ce s-au chinuit sa il faca sa renunte la credinta sa.

Locul unde se aflau moastele Sfantului Efrem cel Nou a ramas necunoscut o buna bucata de timp, pana cand Sfantul i s-a aratat in vis maicii Starete de acolo (fiind o manastire de maici).

Este o carte foarte frumoasa, ce iti da putere si te intareste in credinta, ce iti poate aprinde flacara sperantei cand poate nu stai prea bine cu moralul. O recomand cu drag si Sfantul Efrem cel Nou este un sfant drag mie, alaturi de Sfantul Luca sau de Parintele Arsenie Boca.

Cu privire la Sfantul Efrem cel Nou, daca ai o marturie despre ajutorul primit de la Sfant, le poti trimite pe [email protected], exista si un site dedicat in acest sens, ephraim.ro.

De asemenea, daca vrei sa trimiti acatiste, o poti face la urmatoarele date:

Annunciation Monastery
Holy New Maryr Ephraim
Nea Makri – Attica
190 05
Greece
Telefon: [0030] 22940-91202

Doamne ajuta!


sursa imagini: egumenita.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *