Salut. Despre cartea Secolul cinematografului vreau sa vorbesc astazi pe scurt. Sincer sa fiu nu aveam de gand sa scriu in aceasta seara din motive de oboseala si „reconstructie” sa zic asa. Mi-am propus ca dupa ce termin (in forta sper eu) cu SuperBlog-ul sa imi fac si sa si respect un program de postare.
Pana atunci insa, o sa vorbim despre aceasta carte pentru ca mie mi se pare deosebita. De ce? Aflati in randurile de mai jos.
Entuziasmul insa m-a impins sa scriu postul de fata. De ceva vreme cautam niste carti despre filme pentru ca imi doresc ca recenziile mele sa fie mai bune si mai profi ca atare cautam ceva „lectii” si ceva materiale de informare. De asemenea, ma voi axa destul de mult pe filmul romanesc si aveam nevoie de ceva materiale de unde sa pot lua niste date suplimentare care sa ma ajute sa creez o imagine completa a acelor filme.
Cat de tare insa poate sa fie cand cumperi o carte „Secolul Cinematografului” la pret de 2 lei (la propiu) de la anticariat si cand o deschizi, descoperi cu mare entuziasm ca ce tii in mana a mai trecut prin mana altora… mult mai celebri ca tine.
Conform dedicatiei de pe prima pagina, cartea al carui propietar sunt incepand cu aceasta seara este o carte dedicata de una dintre autoare (Doina Boeriu) unui cunoscut regizor de film dar mai ales de teatru Domnita Munteanu ce din pacate s-a stins din viata anul acesta (Dumnezeu s-o ierte!).
Mie mi s-a parut foarte tare si este o senzatie foarte misto. Daca ar putea vorbi cred ca ar spune lucruri foarte interesante cartea asta. Mi s-a parut atat de misto incat mi-am dorit sa marchez momentul pe blog si sa-l impartasesc cu voi. Este si o ocazie buna de a mai invata ceva pentru ca sincer sa fiu, nu auzisem foarte mult de Domnita Munteanu dar cu siguranta ma voi documenta atat cat se poate (netul romanesc este sarac cand vine vorba de teatru/film).