don quijote desen in creion

Don Quijote, desen in creion

Salve. Incep sa scot „artileria grea” cand e vorba de desene. Sau doar ma laud. Ce voiam sa spun de fapt, este ca incepand cu desenul de astazi, voi posta desene mai bune zic eu sau ma rog, mai inchegate si mai simpatice. Cu mici exceptii dar pana astazi am postat chestii mai mult sau mai putin terminate sau ma rog, erau mai degraba fragmente din ceva. Mi-am propus ca in continuare sa postez doar desene care imi plac foarte mult, nu tot ce fac si de asemenea, ele sa aiba un mesaj in sensul de a sugera ceva, de a fi o imagine cat de cat completa si nu doar fragemente.

Pentru astazi, am un desen in creion care imi place foarte mult, ma amuza. Nu pot sa zic ca e o capodopera imi place insa aerul lui, mi se pare ca are asa un sentiment de caricatura.

Cum ziceam mai demult, este o reproducere si in desen ma ghidez cam dupa aceleasi principii ca in muzica, un soi de sampling. Este insa si o diferenta, in muzica imi e cumva mai usor sa adaug chestii peste un sample, la desen un pic mai greu, nu neaparat pentru ca n-am idei ci mai degraba pentru ca imi este inca dificil sa pun pe foaie ce vad eu in minte.

Desenul de astazi, este o reproducere in creion al unui poster publicitar pe care l-am gasit mai demult pe net. Daca imi aduc bine aminte, era un poster de origine mexicana, nu imi mai amintesc insa si la ce facea reclama. L-am pastrat si pus pe foaie pentru ca m-a distrat fata calaretului, nu mai vorbesc de aerul de superioritate afisat de cal ce mi s-a parut de-a dreptul delicios.

I-am identificat de altfel relativ rapid cu Don Quijote si cu mijlocul de locomotie al acesuia si anume Rosinanta. Daca va place, gasiti mai multe in categoria „Desene in creion” sau pe contul meu de Deviantart (chestiile mai neortodoxe postate pe acolo nu sunt postate de mine, mi-au spart contul, ma jur).

Desen-in-creion-Don-Quijote

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *