afis film sahara 2017

Sahara, film de animatie 2017

Nu-mi plac serpii. Dar imi plac in schimb povestile orientale, au farmecul lor. De asta m-am si uitat la filmul asta desi e plin de serpi, la propriu. Sahara, este un film de animatie din 2017, pe care insa nu prea stiu unde sa-l incadrez si vezi mai jos de ce. Adica nu prea sunt sigur ca e o animatie pentru copii desi poate pare inocenta la prima vedere.

sinopsis Sahara 2017

Si aici avem niste clisee – ori producatorii de filme de genul sunt foarte lenesi sau foarte ahtiati dupa bani, ori m-am uitat eu la prea multe filme light, orice e posibil. Dar avem clasicele, prostii clasei, o cobra, un sarpe al desertului, insotit de un scorpion, amicul sau idiot, care sunt ciuca bataii serpilor mai mari.

Suparat, Ajar (cred), personajul principal vrea sa plece de acolo, sa exploreze lumea. In apropriere vede o oaza, unde intalneste o frumoasa vipera verde, un sarpe de apa. Ia contact cu aceasta dar ea pica in mainile unui magician, stapan al serpilor, ce ii prinde, ii pune sa danseze si da spectacole cu ei.

Eroul nostru impreuna cu scorpionul si fratele viperei (luat din intamplare) pleaca in cautarea viitoarei iubite. Incepe asadar un drum plin de aventuri, intamplari neasteptate etc.

ochiul critic Sahara

E un film dubios. Pe de o parte ai zice ca e pentru copii… pe de alta parte, avem un sarpe drogat, echivalentul unui adolescent hipiot. Apoi, pe parcursul filmului sunt si bucati (sau destule bucati) pentru adulti. Spoiler alert!!! Ca de exemplu, scorpionul care da sa intepe pe cineva dar ii scapa veninul pana sa intre acul si apoi adoarme. La ce anume au facut aluzie? Un copil nu prea ar avea cum sa inteleaga treaba asta.

Ca atare, nu prea stii unde sa-l incadrezi, e sau nu pentru copii? Ca sunt elemente care duc in ambele directii. Ca poveste este light si pare a fi pentru copii, maxim adolescenti fumati. Dar cum ziceam, sunt si elemente pentru adulti acolo, destule sa zic asa.

Nu prea il recomand, i-am dat un 2,5 din 5 desi cred ca am fost generos. Cum spuneam, este ciudatel. Trailer aici.


sursa imagine: http://www.impawards.com/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *