herban hip-hop romania

Recomandarea saptamanii, cu Herban

Pentru astazi l-am avut invitat pe Herban, pe care il poti gasi aici sau aici. Sa vedem ce ne-a recomandat el:


Salut. Mi-a fost greu să aleg un singur material, am trecut prin multe faze în viață și fiecare a avut soundtrack-ul ei. De data asta, însă, voi mentiona „rezistența” de la raku. Și albumul dar și melodia cu același nume. Hip-hop-ul românesc m-a fascinat tot timpul prin puterea mesajului pe care îl livra generația de MC din anii 2000 – 2010. În același timp, ascultam constant hip-hop străin, care era mult mai concentrat pe latura estetică a muzicii – soundul – ceva ce hip-hopul românesc încă nu perfecționase, din punctul meu de vedere.

Ce mi s-a părut foarte interesant la albumul ăsta e faptul că raku și-a păstrat mesajul puternic dar a și împins granițele soundului hip-hopului românesc. Pe albumul ăsta nu mai era vorba exclusiv de rime bune aruncate pe tobele clasice de boom-bap atât de pregnante în muzica autohtonă. Auzi sunete noi, exotice, și ritmuri care tranzitează genurile muzicale.

Nu cred că există cineva care să nege faptul că raku are stilul său aparte. Și cel mai interesant e faptul că de la un album la altul se simte cum împinge tot mai mult granițele, nu s-a mulțumit niciodată să rămână în aceleași tipare muzicale, deși poate că unele i-ar fi fost poate mai facile și cu mai multă priză la public, să spun așa. Când ascult piesa „rezistența” mă rupe tot timpul bucata lui Gani. Are o putere aparte în livrare, mi se pare că vocea se îmbină perfect cu instrumentalul. După ce am ascultat piesa aia am devenit atât de fascinat de felul în care o voce feminină puternică poate să schimbe o melodie încât a urmat o perioada întreagă de ascultat female rappers.


Piesa recomandata de Herban mai jos:


sursa imagine: pagina de FB Herban

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *