Office space poster

Recenzii film – Office space – 1999

Office Space este un film de comedie despre corporatii si mediul toxic de lucru din interiorul acestora.

Nu o sa discut prea mult despre filmul acesta, nu sunt asa multe de spus e mai usor sa-l vezi decat sa-l povestesti. S-ar putea sa-l gasesti amuzant sau nu, depinde de nivelul de experienta muncitoreasca al fiecaruia si depinde daca lucrezi sau nu intr-o chestie asemanatoare cu corporatiile.

Office space poster
sursa imagine: wikipedia.org

Cum spuneam si mai sus, filmul este despre locurile de munca toxice generate de corporatii. Trei angajati nemultumiti de munca lor, de rutina din corporatie, de chestiile stupide si oarbe, hotarasc sa se razbune intr-un mod mai mult sau mai putin legal. Pe sistem „unde dai si unde crapa”, sunt surprinsi de-a dreptul cand vad ca razbunarea le este adusa pana la urma de o alta persoana si ei scapa cu fata curata. De ce sa scape cu fata curata? Veti vedea daca va uitati.

Pe langa partea de comedie, filmul are accente dramatice daca ma intrebati pe mine. Adica poate fi dureros de adevarat ce se intampla in acest film, cu privire la ce se intampla intr-un mediu corporatist. Este de exemplu o faza cu un tip, care nu mai era angajat de vreo cativa ani, cu toate ca venea la serviciu si culmea, era si platit. La intrebarea „dar de ce nu l-a dat nimeni afara?” raspunsul primit a fost ceva de genul „pai n-a avut nimeni curaj sa-i spuna”.

Prin film au fost aruncate cateva sopirle, dar e nevoie de atentie ca sa le prinzi. Ca de exemplu, este la un moment dat prezentat un avocat al carui nume este „Rob Newhome”.

Destul de buna prestatia actoriceasca desi am vazut si mai bine dar si mai rau (ma refer aici cel putin la Jennifer Aniston).

Destul de bun si de „adanc” as putea spune. Poate parea plictisitor la inceput, dar daca ai avut tangente cu mediul corporatist atunci o sa-l intelegi mai bine. „Office Space” este un film ce trateaza si ironizeaza munca din plin, ma rog, munca robotica si fara viata. In plan secund, pe langa cei trei indivizi de mai sus si mediul lor de lucru ne este prezentata si Jennifer Aniston ce lupta la randul ei cu un mediu de lucru nasol, din cauza unui manager de restaurant cu ochelari de cal si minte de veverita.

Mi-a placut filmul, mi-au placut si cubic-urile, au reprodus destul de bine „peisajul” nu e asa usor sa reusesti sa scoti viata dintr-un mediu inconjurator. Mi-a placut si sunetul, din 11 piese 9 sunt hip-hop, cum sa nu-mi placa?

In concluzie, filmul „Office Space” este un film bun, merge vazut, terfeleste „principiile” corporatiste.

Daca esti corporatist din ala pur-sange ce doarme cu regulamentul de ordine interioara sub perna si face sex cu colega de birou/nevasta (nu neaparat propie si personala) conform procedurii si etc. nu te uita, s-ar putea sa-ti dea universul peste cap.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *