The Emperor's New Groove

Recenzie „The Emperor’s New Groove”, un film cu un mic Trump

The Emperor's New Groove
The Emperor’s New Groove

Vi l-ati imaginat pe Trump in varianta azteca sau incasa? Nu fizic, ci din punct de vedere al comportamentului. Daca nu, atunci e momentul sa vizionati acest film, fiindca il putem considera un film cu Trump.

Un imparat incas sau aztec, imi scapa originea, isi cam face de cap. Este un dictator absolut, un om hedonist, ce este total dezinteresat de ceilalti. Pe el il intereseaza el, ce are el chef sa faca, ce nevoi are el si asta e tot. Il doare undeva de restul oamenilor si nu i se pare nimic ciudat daca de exemplu distruge un sat intreg pentru o dorinta total copilareasca.

Cam de aici i se si trage. Pe langa el se mai invart si altii. Cum ar fi o tanti batrana dar vrajitoare, ce ii cam vrea tronul. Cu ea se mai afla un tanar frumos, puternic dar prost ca o ceapa degerata.

Cand imparatul nostru se hotaraste sa o dea afara pe hoasca, aceasta se hotaraste sa-l omoare cu ajutorul unui tincturi. Prostia ajutorului ei il salveaza insa pe Kuzco, pe imparat. Acest asistent manager, idiot fiind, incurca tincturile intre ele si in loc sa-l omoare, de fapt il transforma intr-o lama. Primeste ordin sa-l omoare, dar precum vanatorul din Alba ca Zapada, il lasa prin jungla pe undeva.

Imparatul se trezeste astfel intr-un sat, acelasi pe care voia sa-l distruga pentru a-si face un parc de distractii. Lama, lama, dar tot guraliv si arogant este. Taranul la care a ajuns, este insa om bun si decide in extremis sa-l escorteze prin jungla, spre palat. Au insa parte de o mie de aventuri pe drum.

Evident, povestea este una veche de cand lumea. Privita in detaliu, este vorba despre o clasica poveste de initiere, de maturizare si regasire. Practic, tanarul imparat rasfatat si bulangiu, domnul Kuzco, a decazut, nu e nici macar om de rand, ci animal. Din aceasta postura are de facut un drum lung si umilitor pana la pozitia sa anterioara. Acest drum, poate fi amuzant, mai ales pentru copii cred, pe mine nu m-a dat pe spate.

Aceasta baie de multime insa, aceasta pogorare in popor, il ajuta sa se maturizeze, il ajute sa inteleaga viata in afara pufului in care a trait el. Vede ca se traieste si altfel, vede care sunt greutatile oamenilor si a mediului si intelege ca nu e ok cum se comporta el.

Oare? Nu stiu, ca eu nu m-am uitat pana la final. Te uiti tu si-mi spui si mie daca ti-a placut sau nu. Mie mi s-a parut interesant ca poveste, dar cum am zis si mai sus, nu m-a dat pe spate. Cred ca este mai mult pentru copii, nu neaparat pentru „oameni mari”.


sursa imagine: http://www.impawards.com/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *