Pareri filme | Filme mai vechi

Din motive de lene, am decis sa fac un pack de trei filme vechi. Nu am scris foarte mult despre ele atunci cand le-am vazut si nici nu m-au entuziasmat asa de tare. Sa vedem insa ce avem aici.

1960 | Ocean Eleven

Nu va grabiti sa ziceti ca l-ati vazut. Este filmul cu acelasi nume ca cel “celebru” insa nu cred ca este un film cu aceeasi tema (eu nu l-am vazut pe asta ”nou”).

Daca te pregatesti pentru o viata de infractor si vrei sa stii de exemplu cum poti sa spargi cinci cazinouri in aceeasi seara si sa fugi cu niste cateva milioane de dolari, te invata filmul asta. Ai nevoie de cineva care sa puna planul la punct si de 11 fosti camarazi in al doilea razboi mondial.

Cand insa te bucuri ca ai facut rost de malai s-ar putea sa ai parte de o surpriza destul de neplacuta.

1998 | Le dîner de cons

Comedioara dragalasa dar poate fi si drama la un moment dat. O gasca de bogatani au un joc sinistru: saptamanal, fiecare dintre ei invita la masa cate un “prost” si concureaza pentru cine a gasit cel mai mare prost.

Unuia dintre ei i se infunda insa cand aduce un asemenea om ce il face sa-si piarda si nevasta si amanta si sa mai si fie vizitat de un inspector fiscal. Al doilea tais al armei ii face astfel o mare rana si il aduce aproape de exasperare.

Merge vazut, e o comedie ok, comic de situatie. Cred insa ca e mai potrivita copiilor si bunicilor. 🙂

1968 | Hell in the Pacific

Film bun, o drama interesanta. Este genul de film unde nu exista dialog, sunt doar cateva replici si alea doar suierate. Este un film psihologic as putea spune, un film de anduranta.
Un pilot american esueaza pe o insula in care mai este prezent un japonez. Imediat incepe lupta dintre ei, ce nu este o lupta directa ci o lupta de gherila. Intr-un final gasesc ca e mai bine sa conlucreze impreuna. Pana cand? Ramane de vazut.

Este un film unde accentele cad pe oameni si pe diferentele dintre ei. Poate fi considerat si un film pe placul celor pasionati de chestii de Surviving.

Ne vedem data viitoare.

Sursa imagine: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *