Floyd Mayweather vs Conor McGregor meciul secolului… la marketing

Floyd Mayweather vs Conor McGregor meciul secolului

N-am mai urmarit meciuri de box sau arte martiale, in general de ceva vreme, nu prea m-a mai pasionat subiectul. Un asemenea meci, trambitat de toata lumea, nu aveam cum sa-l ratez. Macar asa, pentru posteritate sa pot spune ca l-am vazut bai nene, stiu meciul. 

Pentru cine nu e la curent, azi dimineata, la ora 6:30, ora Romaniei, in Las Vegas a avut loc un meci de box intre Floyd Mayweather unul dintre cei mai buni boxeri ever si Connor McGregor, cred ca cel mai bun luptator de MMA. Meciul a fost unul de box, deci McGregor a fost in dezavantaj, clar, fiindca a trebuit sa foloseasca doar tehnicile de lupta pe brate, nu tot arsenalul sau tehnic.

A fost asta meciul secolului?

Da, dar la nivel de advertising. Cine s-a ocupat de promovarea evenimentului… tot respectul, a facut o treaba minunata, si-a meritat din plin banii.

Meciul in sine, a lasat grav de dorit. McGregor a lesinat dupa doar trei runde (mi se pare incredibil la nivelul asta) si Mayweather s-a jucat cu el. Desi la 50 de ani nici asta nu era in cine stie ce forma, impresia mea a fost ca s-a jucat cu irlandezul cum a avut el chef. Nu prea imi aduc aminte lovituri de la McGregor care sa ma fi dat pe spate. Ma rog, nici pe Floyd nu l-a dat pe spate, deloc. Erau doar niste capace pe care i le dadea din cand in cand, la propiu, dar alea sunt lovituri ilegale la box.

Meciul in sine a fost asadar boring. Daca nu erau cei doi implicati, nu se uita nimeni. Practic un soi de alergare prin ring si lovituri sporadice. La banii incasati pe meciul asta, vreo 200 de milioane de dolari Floyd si vreo suta, Connor, ar fi trebuit sa aiba decenta sa se dopeze daca altfel nu sunt in stare si sa vina in ring sa rupa norma. Sa manance ringul cu tot cu podea si sfori cu tot.

Nu s-a intamplat deloc chestia asta si a reiesit un meci boring. Asa cum ziceau si comentatorii azi-dimineata, a cam semanat cu un meci de wrestling meciul asta.

A, da, Floyd l-a castigat prin KO tehnic in runda a 10-a desi a dat impresia ca il putea termina inca de prin a sasea runda, daca nu si mai devreme.

Evident, e win-win pentru toata lumea, mai putin pentru public. Dar cata vreme cei doi si organizatorii si-au scos banii cu varf si indesat… ce mai conteaza?

Cred ca banii invartiti la gala asta si aia legali si aia de pe langa, depasesc probabil PIB-ul unei tari mai mici.

Tie cum ti s-a parut, ti-a placut meciul secolului?

Sursa imagine: captura de ecran youtube.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *