Pareri filme | Monty Python and the Holy Grail | 1975

Conform IMDB, acest film este unul dintre cele mai amuzante ever. Are o nota destul de mare si este destul de popular. Din punctul meu de vedere, nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor si nu mi s-a parut asa amuzant.

Sinopsis Monty Python and the Holy Grail 

Filmul este o parodie britanica a filmelor de capa si spada cu diversi regi in prim-plan.

Ne prezinta legenda lui King Arthur care incearca sa faca rost de niste cavaleri si nu prea reuseste. Dupa ce da fail de vreo doua ori, gaseste in sfarsit cativa cavaleri. Cu acestia porneste la drum si incearca sa mai stranga adepti, cand primeste un ordin direct de la Dumnezeu (i se arata) care-i ordona sa-i dea drumul dupa Sfantul Graal. Zis si facut insa se desparte de cavaleri si fiecare porneste in cautarea lui dar intampina destule probleme: unul da peste un cavaler cu trei capete, altul ajunge intr-un castel unda da peste niste printese/calugarite sau ce-or fi ce se ofera sa se lase spankuite si zic ceva si de un sex oral, Arthur da peste niste cavaleri ciudati care-l trimit sa cumpere chestii etc.

 

Viziunea mea despre acest film

Este un film placut as putea spune insa nu este un film amuzant, pe mine nu prea m-a facut sa rad. In cazul acesta nu stiu daca diferenta de timp de circa 40 de ani este de vina, umorul ar trebui sa ramana cam la fel. N-am remarcat asa faze cliseice sau pe care sa le vad in alte filme insa pur si simplu nu prea m-a amuzat.

Si sunt genul care apreciaza umorul subtil, britanic, nu am o problema cu asta. Daca insa nu „ma gadila”, n-am de ales.

Asa ca filmul este amuzant, dar nu pentru mine. Poate sa fie interesant pentru cineva care il vede sub influenta anumitor substante, pare genul acela de film.

Daca nici tie nu-ti place, iti recomand sa vezi ce comedii sau parodii mai avem pe aici.

Sursa imagine: wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *