Paddington animație-comedie, 2014

Apărut în 2014 Paddington este un film care a făcut ceva furori la vremea sa. Până la el eu recunosc că nu mai văzusem de mult un astfel de film, combinație între animație și film „pe bune”.

Este un film bunicel, simpartic. Publicul țintă cred că este reprezentat de copii dar nu cred totuși că se limitează la asta.

#sinopsis Paddington

Paddington, este un urs din Peru ce a ajuns în Londra ilegal, imigrând într-o barcă. Inițial nu avea numele ăsta, era un urs fără nume dar a ajuns în lumea civilizată și automat, a primit un nume.

A venit la îndemnul alor lui să caute un explorator care se știa cu familia lui. Ajunge în gara Paddington (care îi dă și numele) și acolo este adoptat temporar de o familie ciudată în viziunea lui: o adolescentă rebelă cu probleme multiple, un frate ciudat ce vrea să se facă astronaut, un tată paranoic pentru că este analist de risc, o mamă ilustratoare cumva over-protectoare și o doamnă mai în vârstă ce este obsedată cu curățenia.

Deși este un animal drăguț, nu prea este plăcut de toată lumea ursul ăsta, mai are și inamici dar despre asta ar trebui să vedeți singuri.

#ochiul critic

Filmul mi se pare că este o metaforă și că prezintă pe undeva situația imigranților sau nu știu, merge și în direcția aia. Se întâmplă însă asta într-un mod drăgut, cumva nu e deloc offensive. Dar Paddington cam asta pare să fie, un imigrant din lumea a 7-a care are probleme de adaptare la civilizație și din astea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *