Project Almanac film 2015

Project Almanac este un film lansat în 2015, în regia lui Dean Israelite și cu actori precum Jonny Weston, Sofia Black-D’Elia, Sam Lerner sau Allen Evangelista.

#sinopsis Project Almanac film 2015

David Raskin, este un tânăr adolescent susținut de prieteni, sora și mama în tot ceea ce face. David, are un vis, își dorește să fie admis la celebrul institut de cercetare, M.I.T.

Pentru asta, a filmat unul dintre experimentele sale, cu un nou mod de propulsie/control a unei drone. Experimentul îi aduce o bursă la institut, însă nu una full, astfel că mai are nevoie de niște bani buni pentru asta. Disperat, caută prin pod, prin hârtiile tatălui său încercând să găsească un proiect mai bun, care să îi dea încă o șansă.

Astfel, descoperă ceva de neimaginat, un soi de Sfântul Chivot al omenirii, acel “dacă aș putea să mă întorc în timp să repar asta… “.

#ochiul critic

Filmul este unul SF construit pe o temă tabu, pe ceva la care cred că s-a gândit fiecare om în parte. Este însă în același timp și un film relativ light, pentru adolescenți, că este cu și despre adolescenți.

Laitmotivul nu e nou, avem un grup de adolescenți dintre care unul e șmecher, sau mă rog, are o sclipire, înconjurat de alți copii, peste medie dar nu la fel de șmecheri. Tot respectul pentru distribuția feminină, foarte frumoase cele două actrițe din rolurile principale. Jocul actoricesc al tututor a fost destul de ok, subiectul a fost și el ok, muzica acțiune etc., ok. Film destul de bun.

Mi s-a părut interesant modul de filmare, nu este o filmare standard ci una în care se filmează din perspectiva unui personaj, cumva ca la shootere. Îi dă un altfel de aer filmului, dar îi prinde bine. E ca și cum ar fi un mare experiment la care participăm și noi, spectatorii.

Trailer aici.

Sursă imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *