Oare ce faceau oamenii pe vremuri?

Desi nu sunt eu neaparat un innebunit dupa gadgeturi ma folosesc de tehnologie. As fi tampit sa n-o fac. Adica sa fim seriosi, sa folosim tehnica pe care o avem la dispozitie. Asa cum v-am zis si in trecut, am stat si fara televizor o vreme si n-am avut o probleme cu asta.

Doar ma gandeam insa, oare ce faceau oamenii pe vremuri? Nu vreau sa ma duc chiar in vremea pesterilor ci mai incoace cu o suta de ani in urma de exemplu. Asadar ne aflam intr-o Romanie predominant rurala.

Pana la un punct, stiti programul. Oamenii se trezesc de dimineata, au grija de animale, se ocupa de muncile campului, din astea. Ok, nu e panica. Vine insa seara si nu mai au ce sa faca pe afara, ca nu pot lucra pe noapte. Deci, ce le ramane de facut?

Dupa ce mananca, se spala si din astea ce mai faceau oare? Nu stiu, stateau de vorba, citeau, lucrau, reparau chestii? Eu de exemplu cand eram la tara si nu aveam tv sau nici radio citeam o vreme, pana adormeam. Nu aveam altceva de facut, va dati seama asa ca citeam. Mi-a prins bine mai tarziu insa nu era nimic de facut.

Ma gandeam cum sau ce facea omul obisnuit, ce vorbea in timpul mesei dar si dupa-aia. Ca nu cred ca facea sex toata ziua asa cum nu cred ca omul se imbata toata ziua. Oamenii decenti si echilibrati se premiaza cu alcool, nu il beau ca pe apa. Sa fie clar ca la tara nu sunt doar betivi sau chestii din astea.

Ma gandeam ca erau poate mai linistiti din cauza lipsei tehnologiei si ca poate erau si mai sociabili. N-o zic eu, au zis-o altii. Paradoxal, social media te face mai singur, mai sociopat si din astea.

Hai sa fim milioane de oameni singuri dar impreuna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *