Despre frigidere mici de birou

Nu stiu altii cum sunt insa eu cand ma gandesc la vremurile petrecute la birou… imi aduc aminte de acele veri foarte urate. Caldura mare mon cher, caldura mare iar mie nu-mi place deloc caldura. Imi place caldura de primavara, nu-mi place sa ma coc in birou, la propiu. In cladirile corporatiste, geamurile nu se deschid oricum iar aer conditionat exista insa….

Ma rog, e valabil peste tot. Cred ca in fiecare firma unde sunt mai mult de 5 persoane intr-un birou exista un razboi mocnit, ascuns care se deruleaza tot timpul. Razboiul aerului conditionat. Da, ati citit bine. Atat iarna cat si vara exista acest razboi, fiindca iarna frigurosii vor caldura fara numar si tot ei vara, sunt impotriva aerului conditionat.

Cum ne racorim si noi atunci?

Asta e intrebarea sau mai bine zis provocarea la care eu si colegii mei a trebuit sa facem fata. Si un frigider mic pentru birou a fost raspunsul. Cel putin pentru mine si colegii mei. Firma noastra e mare, are frigidere insa se intinde pe trei etaje. Frigiderele sunt la etajul 5, noi lucram la 8. Naspa pana sa ajungi la frigider si inapoi, exista si riscul sa ramai fara suc/ceai etc. tocmai cand s-a racit.

In aceste conditii, stransi la o tigara, in linie dupa un stalp, am ajuns la concluzia ca trebuie sa gasim o alta varianta de racorire, una mai convenabila. Asa ca am luat cu asalt biroul managerei. O cafea de jos si o prajitura de la cantina si ne-am asigura ca i-am atras atentia.

I-am explicat pe scurt ce dorim insa a fost reticenta, ca n-avem spatiu sa punem un frigider, unde sa-l punem?

– Pai stai ma, ca nu luam combina nu stiu de care, de 5 metri. Luam si noi un frigider mic pentru birou, da? Unul cu o usa, capacitate mica cat sa incapa niste beri acolo si din astea.

– Ce ber…

-Am glumit, am glumit. Cum ziceam, luam un frigider mic, dar bine compartimentat, cu un mic congelator sa avem mereu gheata si gata. Nu vrei si tu o apa minerala rece, sa-ti revii frumos dupa canicula? Vom fi mult mai productivi in cazul asta. Cine ar refuza o Cola rece de exemplu? O si vad asa cum curge in pahar, se aude sunetul cuburilor de gheata…

-Pai da mai baieti… dar consuma curent si le avem deja pe alea de la 5.

-Le avem dar sunt departe de noi. Se racesc bauturile pana ajungem inapoi la 7 plus ca mai si dispar din ele. De asta vrem un frigider mic pentru birou. Si sa stii ca nu consuma deloc asa mult, ca doar e mic, pentru birou. Sa-ti mai zic de niste struguri din aia cu broboane de roua pe ei, asa cum iti plac tie? Ca doar are si compartiment pentru fructe, stii da?

– Si cine sta sa-l dezghete, sa-l curete etc? Faceti voi asta?

-Daca e nevoie, facem. Dar luam si noi unul cu dezghetare automata si scapam de corvoada asta.

-Suna bine ce ziceti insa acum mai trebuie sa-l conving si pe director.

-Spune-i ca e foarte cald si nu putem sa lucram in conditiile astea. Cauta si tu pe net, sigur gasesti o statistica cu privire la cata apa bea un om pe zi si etc. Zi-i ca noi mangam oricum sandwich-uri si ca frigiderele de la 5 sunt departe de noi. Daca ne ducem mereu dupa apa si dupa mancare… e aiurea ca pierdem prea mult timp. Mult mai productiv ar fi pentru toata lumea sa avem acest frigider aici, langa noi.

-Bune argumente baieti dar inca ceva, de unde il luam?

-Asta e cea mai mica problema insa noi stim deja, de pe http://frigidermic.ro/. Ne descurcam noi cu comanda si tot ce trebuie.

-Urati-mi succes!

Acum il asteptam sa vina. I-am facut si badge si etichete, l-am declarat deja membru onorific al echipei. De asemenea, ne-am impartit si zonele. Stim de acum care si in ce zona va pune magneti.

O sa fie cel mai hipster frigider din lume sau macar din Pipera.

Sursa foto: pexels.com si frigidermic.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *