Hoverboard-ul, plimbare si distractie in acelasi timp

Ma intrebam zilele astea, oare cum era acum 200 de ani? Ma refer la partea de divertisment, de distractie. Oare cum se distrau oamenii? Si ma refer cumva aici la distractie sau mai degraba la relaxare, la detasare in sensul larg. Placerile gastronomice, erotice, bahice etc. astea cred ca au fost dintotdeauna.

Lumea s-a schimbat insa rapid de atunci si pana acum si pe masura ce tehnica evolueaza, in paralel asta se vede si la nivelul metodelor de distractie. Cel mai bine este cand reusesti sa combini distractia cu aerul liber dar si cu miscarea si cam asta propune MonkeyBoard. Au la baza un concept modern, adaptat nevoilor omului modern, omul ce are nevoie sa se deplaseze prin jungla de asfalt.

Hoverboard: distractie asigurata

Printre alte mijloace de deplasare si de distractie, cei de la MonkeyBoard iti mai propun unul si anume hoverboard-ul.

Ce este un hoverboard?

Nu voi intra in detalii tehnice desigur, pe acestea le gasesti la producator. Pe scurt, ce trebuie sa stii este ca este o platforma electrica si inteligenta ce te ajuta sa te deplasezi. Este dotat cu doua motoare electrice si o baterie ce asigura o viteza de circa 15-18 km/h si o autonomie de circa 18 km.

De asemenea, are componente inteligente, il poti conecta la smartphone-ul tau sau controla prin telecomanda. Giroscopul si tehnologia inteligenta te ajuta sa il controlezi si sa te distrezi cu el.

Poate fi un mijloc util si amuzant de deplasa prin orasele din ce in ce mai aglomerate. Am vazut oameni care le folosesc pentru a se deplasa catre munca insa nu integral. Adica merg cu metroul, dar cand coboara din metrou, folosesc hoverboard-ul pentru a parcurge restul distantei pana la birou.

Mie mi se pare un concept interesant fiindca este printre putinele concepte care sunt si utile si amuzante in acelasi timp.

Cum functioneaza?

Eh, desigur nu e atat de usor sa mergi cu el insa nici fizica cuantica. Modul de control al unui hoverboard presupune un mod foarte interesant de control, din corp. Nu exista ghidon, nu exista butoane, volan, nimic de genul acesta.

Pur si simplu te urci pe hoverboard si il controlezi din corp. Ca sa mergi in fata si sa accelerezi te apleci usor in fata, la fel si pentru viceversa. Tehnologia inteligenta sesizeaza miscarile tale, directia greutatii tale si actioneaza in consecinta.

Ca sa virezi, apesi cu piciorul din directia respectiva pe partea aceea a hoverboard-ului. E ca si cum ai apasa o pedala, cu diferenta ca nu ai nici o pedala de apasat.

Desigur, poate fi putin dificil la inceput, dar ce e usor la inceput? Vedeti cum arata si cum se controleaza daca va uitati la clipul de mai jos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *