Hector in cautarea fericirii – film despre fericire – 2014

De sub bagheta lui Peter Chelsom, a aparut acest Hector in cautarea fericirii (original:Hector and the Search for Happiness), un film despre fericire, cu actori precum Simon Pegg, Rosamund Pike sau Tracy Ann Oberman. Este un film interesant ce abordeaza o tema ce poate fi considerata infricosatoare, cel putin dintr-un anumit punct de vedere.

#sinopsis Hector in cautarea fericirii, film despre fericire

De ce e infricosator? Nu pentru ca ar fi vreun horror, dimpotriva. Mi se pare un pic infricosator prin prisma subiectului abordat. Daca un psiholog intra el insusi in depresie, ce ne mai ramane de facut noua, muritorilor de rand?

Asta a patit si Hector, psihologul de serviciu. Are o cariera buna, o logodnica sofisticata cu care se intelege foarte ok dar totusi, nu e destul. Nu se simte implinit, nu stie ce cauta si nu stie ce nu e ok.

Ce ii ramane de facut? Sa plece in jurul lumii si sa vada ce ii face pe oameni fericiti. Fiindca are noroc, primeste si o mare permisie din partea prietenei lui sa faca exact ce are chef si exact cu cine are chef. 

Aventura lui incepe astfel in China, acela este punctul de plecare, trece prin Africa si face o vizita si prin USA inainte de a se intoarce in Europa, locul natal.

#ochiulcritic

Este un film interesant desi nu e deloc nou ca subiect. Propune si reia teme vechi de cand lumea: sensul vietii, cum ca materialul nu e destul, ce e fericirea etc. Pe langa asta, avem si clasicul drum, calatoria initiatica ce maturizeaza personajul. Tema arhi-folosita, se regaseste peste tot de la Harap-Alb la nu stiu, filme porno.

Practic in calatoria asta Hector are misiunea de a se regasi, de a lupta in primul rand cu el si de a-si depasi spaime mai vechi sau mai noi.

Ca atare, desi nu este un film nou prin concept, este un film interesant ca abordare. Sunt chestii fresh prin film, are ceva twist-uri, are si faze profunde si faze amuzant si tot asa. Este interesant, iar actorii din rolurile principale mi se pare ca fac o treaba buna. Hector cel putin, pare ca intra foarte bine in rol, are dese momente depresivo-introspective si chestii de genul asta.

Mie mi-a placut, este un film interesant e bifat, vi-l recomand il puteti vedea cu familia lejer, poate fi genul acela de film, de familie. Cine stie, poate pentru cineva poate fi revelator, poate cineva chiar are nevoie de un film despre fericire.

L-ai vazut, cum ti se pare?


Sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *