Gata cu regretele – 30 de sfaturi pentru a-ti schimba viata si a fi mai fericit

Gata cu regretele – 30 de sfaturi pentru a-ti schimba viata si a fi mai fericit

Gata cu regretele – 30 de sfaturi pentru a-ti schimba viata si a fi mai fericit este o carte pe care cred ca o am de la un anticariat. Este scrisa de Marc Muchnick si a aparut in 2011, atat in USA cat si in Romania.

Este o carte de dezvoltare personala si cand am cumparat-o mi-a atras atentia pentru ca pentru mine regretele sunt sinonime cu daca. Stii povestea, daca nu ma duceam, daca ma duceam, daca ziceam asa, daca etc. Evident, nu-i ok sa ne traim viata asa.

Cartea asta ne promite asadar ca vom invata sa ne cunoastem mai bine pe noi insine si sa traim cu noi.

Oare si reuseste?

#sinopsis Gata cu regretele – 30 de sfaturi pentru a-ti schimba viata si a fi mai fericit

Dupa o scurta introducere boring, cartea intra direct in paine. Sunt vreo doua pagini despre regrete, ce inseamna asta si incep ulterior povestile.

Ca structura, avem asa: povestea si sfat. Practic, fiecare poveste are un mesaj si are rolul de  a sublinia sfatul oferit. Sunt o gramada de astfel de sfaturi si povesti, mai exact 30.

De exemplu primesti sfaturi de genul: schimba ce nu functioneaza, nu mai regreta, impaca-te cu tine etc.

#ochiul critic Gata cu regretele – 30 de sfaturi pentru a-ti schimba viata si a fi mai fericit

Nu-i o carte rea. Este usor de citit, relaxanta chiar prin prisma povestioarelor. Ca densitate sa zic asa nu e rea dar nici nu m-a rupt.  Sunt sfaturi interesante dar de bun simt sa zic asa, destul de evidente. Poate la momentul cand a aparut a fost  o carte revelatoare si foarte nice si a ajuns prea tarziu la mine.

E posibil, nu contest. Intre timp insa, cam e plin netul de ce gasesti in aceasta carte.

Cu toate astea nu e o carte rea, merita citita, cum ziceam, macar e relaxanta. De asemenea, o gasesti oricum la anticariat la pret de juma de shaorma.

Problema ei este insa cumva ca sfaturile de acolo nu trebuiau sa fie intr-o carte. Nu era nevoie de o carte pentru ele,puteau pur si simplu fi listate pe o pagina, era cam acelasi lucru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *