hannibal the Carthaginian general afis film arta digitala

Hannibal 1959

Recenzia de astazi ataca un film ce poate fi incadrat in mai multe clase: filme de actiune, filme de aventura dar si filme istorice, Hannibal, lansat in 1959. Este cam al treilea film de genul recenzat de mine dupa Genghis Khan, Ben-Hur si Alexander the Great. Voi continua cu siguranta, imi plac filmele istorice.

O sa revin rapid la cele romanesti, am deja in plan pentru recenzii „Burebista”, „Dacii”, „Columna” filme absolut geniale, la care se adauga si „Vlad Tepes” de exemplu, film mai putin cunoscut, dar foarte spectaculos.

film hannibal
impawards.com

sinopsis Hannibal 1959

Revenind la subiect, „Hannibal” este un film lansat in 1959 cu numele original de „Annibale”, film unde prim-planul este detinut de Victor Mature.

Cred ca stim cu totii povestea lui Hannibal si cred ca e clar despre ce este un film cu un asemenea nume, mai ales cand vorbim de un film istoric.

Actiunea incepe din start, cu o disputa in senatul roman unde exista doua tabere, una ce il considera pe cartaginez un real pericol si cealalta care ia il ia la misto. In acest timp, vine vestea ca Hannibal tocmai a intrat in tara, prin Alpi.

Pe celalalt plan, este prezentata actiunea armatei cartagineze ce a traversat Alpii cu tot cu elefanti si echipament de lupta in numai 15 zile, cu pretul a 20.000 de oameni ce n-au supravietuit drumului. Tot pe acest traseu insa, aceasta armata capata ajutorul unui trib local, reusind astfel sa-si faca si aliati.

Dupa traversare, aventura continua iar subiectul sau mai bine zis directiile filmului evident ca se multiplica. La un moment dat intervin tradarile, dar intervine si dragostea, problemele intre frati si tot asa. Cum spuneam, actiunea se diversifica astfel incat sa nu ai timp sa te plictisesti.

Cam asta ar fi in mare, pentru mai multe detalii ramane sa va uitati la film, eu zic sa o faceti linistiti, merita.

Nu stiu cine a produs/scris filmul, dar cred ca era un mare admirator al personajului principal, pentru ca filmul ni-l prezinta pe un Hannibal multifunctional, cu multiple valente si calitati, un general neinfricat ce opreste goana elefantilor cu o torta, ce scoate o caruta dintr-o gropa cu forta sa extraordinara, ce tine speech-uri motivationale exceptionale, ce nu cedeaza in fata principiilor sale si nu negociaza cu tradatorii de exemplu si as putea continua.

Este un film destul de bun, mi-a placut soundtrack-ul, mi-a placut scenariul, jocul actoricesc, cam tot.

Nota mea pentru acest film insa, este doar 7. Asta pentru ca dupa primele 20 de minute filmul deja devine libidinos, adica mi se pare ca se axeaza prea mult pe povestea de dragoste in dauna aventurii si a actiunii.

Este insa un film pe care il puteti vedea, nu e pierdere de timp.


trailer aici


Psst! Imaginea articolului, este una generata prin Bing AI, evident ca nu este afisul original. Acesta este insa inserat in articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *