afis film Last Woman on Earth

(The) Last Woman on Earth – 1960

 

Astazi recenzam un film ciudat, cel putin ca denumire si anume „Last Woman on Earth”, care se vrea a fi un film din categoria dramelor dar pe undeva si a filmelor horror prin prisma subiectului apocaliptic. Ma amuza din start titlul, pentru ca de obicei noi romanii intelegem altceva prin „Ultima femeie”.

Last Woman on Earth
sursa imagine

Cum spuneam un pic mai sus, este un film ce abordeaza un subiect interesant, apocaliptic insa. Din varii motive are loc un soi de pana uriasa de oxigen si se sugereaza faptul ca toata lumea a cam dat coltul cu exceptia unui cuplu si a avocatului acestora, ce se regaseau in vacanta.

Pe masura ce isi revin si isi dau seama ce s-a intamplat, incept sa apara si problemele. Practic ies tot felul de sentimente la iveala, se intampla tot felul de ciudatenii pe langa asta, se schimba datele problemei cand a cincea roata de la caruta isi face si ea loc la caruta.

Este un film despre care nu prea am cum sa vorbesc foarte mult, pentru ca este relativ simplu si cu putine directii. Are cateva atingeri sau ma rog, mai degraba niste secvente cand subiectul deraiaza, se duce in alta zona decat cea vizibila si de asemenea mai puteti gasi cateva dialoguri amuzante/profunde cum ar fi:

– Well, am I innocent or I am guilty?

– Of course you are not guilty Harold, that’s not the point. I mean you may stretch the law a little bit but you are not guilty. Besides, even if you are, you never go to jail, so long you keep your money.

Sau la un moment dat, cand unul dintre barbati exilat de celalalt intreaba daca celuilalt nu-i pasa ca tocmai a exilat un sfert din populatia lumii.

Finalul filmului mi se pare ceva mai profund, cu dialoguri ce desertizeaza totul si se intreaba in legatura cu totul. Sunt bucati care ar merge sigur samplate pe acolo.

In incheiere, pot spune ca este un film relativ ok, cam de un 6-7 asa. Ideea este interesanta, scenariul este bunicel dar incolo este un film mediocru, cam asa mi s-a parut. Cum spuneam, pentru idee insa merita vazut filmul mai ales ca e un film scurt de circa o ora.

Il puteti vedea direct pe youtube.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *