poster film Fifty Shades of Black film 2016

Fifty Shades of Black | Parodie | Film 2016

Salve. A venit momentul sa ne mai scuturam un pic de „vechituri” (nu ca ma dezic de ele) si sa discutam un pic si despre filme noi, super-noi de fapt. Am luat in colimator pentru astazi „Fifty Shades of Black„, parodie pe care am vazut-o ieri la cinema.

Este un film pe care imi doream sa-l vad inca de cand am vazut trailerul. Imi plac mult fratii Wayans am vazut multe filme tari cu si de la ei precum „White Chicks, Little Man, Date Movie, Scary Movie etc.”. Din pacate in ultimii ani insa mi s-a parut ca nu au prea au mai reusit sa aduca umor de calitate. Bine asta mi s-a parut o problema generala nu doar la ei. Speram ca filmul de fata sa fie o revenire in forta. Daca a fost sau nu, vedeti mai jos.

Daca ne ghidam strict dupa notele incasate pe diverse site-uri pare sa fie un film prost in afara si ok pentru Romania (are 3.4 pe IMDB si in medie 6 pe site-urile romanesti este adevarat insa ca sunt mult mai putine voturi la noi). Prezenta in sala de ieri a fost una foarte ok, era sala plina (adevarat insa ca era si Orange film).

scena fifty shades of black 2016
sursa:trailer

Acum despre film in sine. Ca sa incep cu parerea mie mi s-a parut bunicel. Este evident o parodie dupa mult mai cunoscutul „Fifty shades of Grey” dar contine ca de obicei si mici parodii dupa alte filme (am identificat scene parodiate din „Whiplash” si „Magic Mike” de exemplu).

Mi-a placut ca nu este asa plictisitor. Desi nu este comedia secolului, nu este un film la care razi cap-coada este un film cu ruperi bune de ritm si faze care te iau prin surprindere si faze chiar amuzante. Nu este cazul sa spun ca urmeaza povestea filmului original (din ce am inteles, nu l-am vazut) dar este reinterpretat intr-un mod propiu. De asemenea mi-au mai placut si replicile acide la adresa altor personalitati din State (ca de exemplu intrebarea daca este nevoie sa fie Kevin Hart prin toate filmele).

poza Kely Hawk
https://twitter.com/kalihawk?lang=ro

Jocul actorilor mi s-a parut unul destul de bun, Marlon Wayans face un rol bun, mi se pare expresiv si foarte ok fara sa cada in extrema cealalta, exagerata (gen Ashthon Kutcker sau mai nou chiar Kevin Hart de care vorbeam mai sus – mi se pare ca are un stil mai spre Martin Lawrence). De asemenea, mi-a placut mult actrita din rolul principal, Kali Hawk, o actrita foarte frumoasa (dupa gusturile mele) care m-a surprins placut. Mi s-a parut ca s-a mulat pe cerinte, fiind cand credula, naiva si prostuta cand bitchi, dupa caz. De asemenea si ceilalti actori mi s-a parut ca au intrat bine in rol, au picat la fix.

Nu este genul de film pentru minori sau pentru persoanele extrem de pudice. Filmul este presarat cu expresii tari, specifice populatiei de culoare dar sunt prezente si scene in care se mimeaza sexul si chiar scene in care sunt prezentate organe genitale (daca erau sau nu pe bune, este alta discutie). Nu mi-au parut insa deplasate, mi s-a parut ca au picat bine, la momentul potrivit.

In incheiere, dupa cum spuneam si la inceput imi mentin parerea ca este un film bunicel care te amuza, daca te duci sa te uiti la un film si te duci fara prejudecati sau fara sa incepi sa incerci sa anticipezi fiecare scena. Cred ca cel mai amuzant ar putea fi pentru cei care au vazut originalul dar sunt la curent si cu celelalte filme. In parodii, unele faze ti se pot parea banale sau lejere dar se pot transforma in super-gag-uri daca le recunosti.

scena din fifty shades of black 2016
sursa: trailer

Recomand sa mergeti sa-l vedeti, mie nu mi s-a parut pierdere de vreme. Am fost atent din cand in cand si la reactiile celor din sala si la comentariile de dupa si feedback-ul a fost bun. N-a fost nimeni sa plece din sala, oamenii au ras la majoritatea filmului, lumea era happy dupa film, atitudinea era una pozitiva.

Sanatate!

P.S Alte pareri despre filme mai noi sau mai vechi gasiti in recenzii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.