Desene animate vechi – Saru Masamune 1931

Desene animate vechi – Saru Masamune 1931

Salve,

Astazi inauguram … ba nu inauguram nimic. Voiam doar sa anunt cu aceasta ocazie ca veti mai gasi pe blog incepand de astazi si desene animate vechi. Am mai zis, ma consider un digger si desenele animate nu fac exceptie. A nu ma intelege gresit, imi plac si filmele de animatie noi, dar imi plac mult si desenele animate vechi si aici ma refer la cele japoneze. Nu de alta dar in „meseria” asta japonezii sunt maestri pentru ca in 1907 au creat deja prima animatie (se cheama Katsudou Shashin si o gasiti aici).

Trecand peste introducere, astazi va prezint o prima animatie din categoria de care ziceam mai sus, este vorba despre „Saru Masamune”, un desen animat vechi, din 1931. Este scurt, are in jur de 10 minute dar este foarte tare. Mie mi-a placut mult, m-a amuzat. Ca sa descriu pe scurt actiunea, este vorba despre o veche morala sa-i zicem asa gen: fa bine in viata si vei fi rasplatit sau binele infrange mereu raul. Cam despre asta ar fi vorba si este ceva subliniat prin personajul principal ce devine rege al maimutelor dupa ce salveaza de la moarte o maimuta si pe puiul ei.

Ramane sa va uitati daca aveti chef mai mult n-am ce sa zic. O sa continui din cand in cand sa postez cate un desen animat vechi (cand gasesc ceva ce-mi place).

Disclaimer: atentie va rog la titlurile posturilor. Nu sunt deloc o persoana pudica si inocenta ca atare sa fiti siguri ca voi posta si desene animate vechi cu teme erotice, pentru ca fac parte si acelea din aceeasi categorie si pentru ca mi se par amuzante (am deja unul in minte trebuie sa-mi aduc aminte cum se numea doar).

Cam asta ar fi, puteti urmari mai jos animatia la o calitate bunicica.

Sanatio!

Sursa imagine: captura de ecran youtube

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *