afis film mortdecai

Film Mortdecai, comedie 2015

Azi îți prezint un film Mortdecai, o comedie apărută în 2015 cu actori de marcă precum Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor sau Olivia Munn în regia lui David Koepp. Este un film interesant, ce îmbină acțiunea cu comedia.

#sinopsis film Mortdecai 2015

Mortdecai poster

Mortdecai, nobilul Mortdecai este un nobil englez și fin cunoscător de artă, ce mai este din când în când implicat și în partea mai întunecată a pieței operelor de artă. Arta veche implică mulți bani și unde sunt mulți bani sunt tot felul de oameni.

Deși de origine nobilă, ia din când în când contact cu piața neagră a artei fiind chemat să evalueze și să găsească diverse lucrări de mare valoare.

Autoritățile cunosc bine apucăturile lui, însă îl lăsă să-și facă de cap în schimbul unor servicii atunci când dau de necaz. Așa ajunge pe urma unei mari picturi, ce se dovedește mai importantă decât pare având legătura cu al doilea război mondial și cu secretele naziștilor.

Mortdecai, protejat de Jock (valetul și bodyguardul lui) și secondat de superbă să soție Johanna trece printr-o grămadă de aventuri una mai amuzantă ca alta schimbând rapid continentele, trecând din Londra în Moscova, apoi în State și înapoi pe urma picturilor și a tot ce implică acestea.

#ochiul critic

Mie mi-a plăcut filmul. Are un scenariu bun, destul de fresh cu cel puțin un twist. Mi s-a părut interesant și suficient de captivant. Din punctul meu de vedere dacă filmul reușește să te prindă în lumea lui, înseamnă că e un film bun.

Mi-au plăcut și actorii cei din rolurile principale mi s-a părut că au făcut o treabă foarte bună. Mai era de lucrat la accent cred și am un mic comentariu la rolul Oliviei Munn. Ee a jucat bine, nimic de zis, doar că nu prea cred că i se potrivesc rolurile de bagaboanță/femeie fatală.

Am apreciat totuși scena în care pe un soundtrack latin, Mortdecai prin intermediul deștelor, ia contact cu Georgina prin intermediul țesutului mamar.

Recomand acest film Mortdecai pentru că este unul captivant, cu o acțiune bună, cursivă dar văzută cumva într-un mod fresh, nu este genul acela de acțiune super-fumată.

De asemenea, este presărat cu tot felul de replici savuroase și momente de umor. Nu este însă umorul acela direct, gen American Pie sau așa ceva ci un umor ușor englezesc, mai subtil, mai rafinat.

Mi-a mai plăcut și faptul că în film sunt situații când actorii au roleplay în roleplay, pentru că practic personajele lor interpretează anumite personaje în anumite situații. În concluzie, dacă ești în căutare de filme de comedie poți trece Mortdecai lejer pe listă, este un film bun. Mi se pare de asemenea că spre deosebire de alte filme de comedie, nu este un film targetat pe o grupă de vârstă, te poți uita cu părinții dar și cu prietenii/iubită etc.

Sursă imagine: wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *