Pareri filme | Bataie cu pumnii intre profesori | 2017

Cand m-am apucat sa ma uit la Bataia cu pumnii  (Fist Fight), ma asteptam ca in acest articol, inca din primul paragraf sa fag paguba in epitete si metafore. Mi-ar fi placut sa zic ca am ramas fara aer de la ras, ca am facut febra musculara la abdomen etc. Nu s-a intamplat. La schimb, pot sa zic ca dupa circa 40 de minute de film (am rezistat eroic) mi se atrofiasera muschii faciali fiindca nu s-au miscat din cand in cand. Nu m-a facut nici macar sa casc.

Sinopsis Bataia cu pumnii

In fine. Pana la un punct, povestea din acest film este una standard americana. Avem un liceu rau famat de pe undeva din USA, unde activeaza mai multi profesori. Printre ei, domnu’ Campbell un prof de engleza tipul mai geek asa care nu prea e respectat de colegi sau elevi. La polul opus, domnul Strickland, un tip mare, negru si cu probleme cu nervii cu un trecut furtunos. Metodele de educatie ale acestuia sunt bazate pe chestii fizice.

Domnul Strickland, depaseste un pic masura cand rupe cu un topor biroul unui elev neastamparat. De fata, domnul Campbell nu respecta codul Omerta si il cam da in gat pe Strickland catre director. Acesta isi pierde jobul si il provoaca pe turnator la o bataie cu pumnii, dupa scoala.

Nefiind un tip fizic, Campbell nu vrea sa faca asta si se pare ca tot cauta metode ca sa scape de corectie.

Se vrea a fi un film bazat pe comic de situatie mai mult si pe elemente neconventionale. Nu mi s-a parut ca exceleaza din punct de vedere al dialogurilor. Ice Cube mi se pare ca joaca foarte bine, ca de obicei. Il ajuta mult rolul, i se potriveste manusa si ii poti vedea cele 1000 de fete furioase la care este expert. La fel si celalalt prof.

Problema mi se pare ca este scenariul, pur si simplu nu mi se pare funny, nu m-a amuzat absolut deloc. Ma asteptam mai mult de la un film cu Ice Cube si cu o distributie buna, tinand cont ca e si Tracy Morgan pe acolo, dar pur si simplu nu m-a spart.

Pare un film al carui public tinta sunt tinerii liceeni americani si pare facut special pentru ei.

Sursa imagine: captura ecran traier youtube

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *