The Four Horsemen of the Apocalypse – 1921

Salve. A venit momentul sa mai livram un film vechi dar epic. Nu prin prisma efectelor, ci prin prisma calitatii si a amprentei pe care si-a lasat-o in cinematografia mondiala,  „Cei patru cavaleri ai apocalipsei” este un film de marca in istoria cinematografica.

print screen cei patru cavaleri ai apocalipsei
https://en.wikipedia.org/wiki/

Filmul a aparut pe 06.03.1921 si a fost regizat de Rex Ingram, cu nume precum Rudolph Valentino si Alice Terry in distributie. Este o ecranizare dupa romanul omonim al lui Vincente Blasco Ibanez.

Poate fi considerat, sau are sanse sa poata fi considerat pe undeva cel mai de succes film din istoria cinematografului mut american. Filmul se face remarcat in special prin realizarea vizuala ce pare a fi fost influentata de Griffith si de cinematograful german.

In urma acestui film, Rudolph Valentino devine o vedeta a Hollywood-ului. Evident exista un remake al filmului in 1962 urmat de altele mai recente.

Il puteti viziona mai jos gratuit si legal.

Cam atat, va las cu  „Cei patru cavaleri ai apocalipsei”. Daca mai vreti si alte filme, mai vechi sau mai noi, dati o tura prin „recenzii filme” sau prin „cele mai bune filme„.

Ca si in cazul altor articol si in cazul acestuia m-am folosit de informatiile din cartea „Secolul Cinematografului”, de wikipedia si de IMDB.

Sanatate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *