The_Jungle_Book_(2016)

Cartea Junglei 3D | Recenzie film 2016

Salve. Am dat cumva iama prin filme noi. Dupa „Warcraft: Inceputul„, recenzat lunea trecuta revin astazi cu un alt film in prim-plan si anume „”, varianta 2016 evident. Ruleaza din aprilie in cinematografe, mi-a luat ceva pana sa ajung la el insa asta e, ma bucur ca l-am mai prins. Am vrut sa ma duc la el de cand am vazut primul trailer anul trecut, mi s-a parut smecher. Voiam de altfel sa vad cum se vede 3D, eram convins ca e tare.

cartea junglei 2016 poster 3d
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Jungle_Book_(2016_film)

Sinopsis Cartea Junglei

Nici nu stiu daca are sens sa prezint subiectul, s-ar putea sa fie un pic jenant. Adica, ma gandesc ca e cam imposibil sa existe oameni care sa nu fi auzit de , film, carte, animatii etc.

Evident, filmul este facut dupa cartea lui Kipling cu acelasi nume. Ne este prezentat povestea lui Mowgli, dar Mowli mare, in jur de 11-12 ani si soarta lui prin jungla. Relatia cu lupii, relatia cu Bagheera, cu Baloo, cu Akela, cu Kaa si cu Shere Khan dar si cu infamele Bandar-Log.

Pentru cine nu stie, Mowgli este un copil de indian ce ajunge in jungla dupa ce un tigru ii ucide parintele. Mowgli este crescut de lupi fiind adoptat de Raksha, o lupoaica din haiticul Seonee. Problemele lui sunt generate de Shere Khan care il uraste din suflet si vrea sa-l omoare.

Roleplay

Nu prea stiu cum as putea aprecia jocul actorilor, e mai dificil avand in vedere ca exista un singur personaj principal uman. Mowgli, a fost interpretat destul de bine de un mic indian din ce am citit pe internet. Mi se pare ca s-a descurcat ok atat la cum s-a miscat cat si la mimica etc. Vazusem la un moment dat ca regizorul a tot adus ventriloci si chestii din astea ca sa mimeze animalele si sa-l ajute pe el sa interpreteze mai bine.

Pentru restul personajelor, as fi putut aprecia doar interpretarea verbala insa placerea aceasta nu am avut-o. Din varii motive, am mers la un film dublat si inca o data daca mai era nevoie am avut dovada ca suntem praf la capitolul asta. Mi-ar fi placut sa aud vocea lui Idris Elba in rolul lui Sher Khan sau a lui Cristopher Walken in rolul lui King Louie.

L-am auzit pe Brenciu dublandu-l pe Baloo dar cu tot respectul a fost varza rau.

Scenariu

Bun insa surprinzator pana la un punct cel putin. Pentru cine se asteapta sa vada povestea lui Kipling in imagini imi pare rau. Sunt prezente in film cam toate personajele importante din carte insa nu este respectata ordinea intamplarilor si nici personajele nu au neaparat aceleasi roluri.

Regizorul a reinterpretat cartea in maniera propie si a schimbat unele lucruri pentru impresia artistica si dramatism. De exemplu, exista un personaj foarte important in carte ce decedeaza destul de rapid. Apoi, un alt personaj este pozitiv in carte si negativ in film, apoi inteleptul cartii nu e asa intelept in film si etc.

Este un scenariu ce are ceva twist-uri si asta e un lucru bun, pentru ca nu plictiseste, evident.

Nota film

Ii dau un 7.5, cam asta e nota mea finala pentru acest film. Daca ma uitam la varianta nedublata poate primea mai mult asa insa, dublajul neaos i-a cam stricat cota din punctul meu de vedere.

Este un film pe care vi-l recomand insa, este un film bun ce poate fi vazut fara probleme. Nu stiu cat mai ruleaza la cinema dar daca inca mai e, mergeti si vedeti-l, merita.

Aici se incheiere recenzia la „Cartea Junglei”, va las cu trailerul.

Daca v-a placut articolul, atunci un share ajuta de minune. Va invit de asemenea sa va abonati utilizand aplicatia din dreapta sus sau pop-up-ul albastru. Nu uitati sa si evaluati articolul folosind sistemul de rating din stanga jos.

Bafta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *