Băi influencere, ce-mi oferi TU util?

M-am apucat de vreo două luni să monitorizez o grămadă de bloguri ca să văd ce fac colegii de breaslă, despre ce scriu, etc. Activând în domeniu mi se pare că trebuie să fiu informat și să văd care sunt trendurile sau mai degrabă ce să nu fac.

Mă ia cu capul când văd cum se scrie și despre ce. Fiecare face ce vrea cu blog-ul lui, logic, nu e treaba mea.  Însă tocmai asta îmi dă și mie dreptul să scriu despre asta, că e blogul meu și fac ce vreau.

Am văzut mai mult tipuri de blog-uri și foarte puține care sunt cu adevărat utile, într-un sens sau altul. Când zic utile nu mă refer la bloguri care să aibă tutoriale sau așa ceva ci utile din punct de vedere al informației.

Știu da, îți doreai să fii influencer când erai mic dar cum și cu ce influențezi tu, ca să fac o traducere mot-a-mot? Care e aportul tău? 

Văd o grămadă de bloguri crăcănate de reclamă, articole șterse ca să iasă la număr și să mai mâzgălească un pic propietarul pe maț. Nu mă înțelege greșit, nu sunt ipocrit și eu am articole plătite. Mi se pare o problemă când umpli blogul de așa ceva. Chiar nu ai nimic de transmis, atunci, de ce naiba mai ai blog? Că e la modă? Nici domnul google nu recomanda asta dar na, SEO e pentru proști, de ce să ne batem capul cu așa ceva?

Prea puține bloguri care să livreze ceva, o  informație, o emoție, ceva interesant, prea puțini oameni care se străduiesc să trimită în eter ceva de calitate și care sunt dispuși să muncească și să depună eforturi în direcția asta.

Nimeni nu vrea să părăsească zona de confort, în general vezi aceleași titluri obosite: Top nu știu ce, Noutați luna cutare, Ce am făcut în luna cutare, 10 motive pentru care să etc. Toată lumea are soluția minune la orice problemă de la disfuncție eretilă la fericire probabil. Ar trebui ca fiecare blogger să citească câte ceva despre marketing, publicitate în zona asta.

Influencere, dacă ești la fel ca alți 20 de influenceri, de ce să lucrez cu tine și nu cu ei?

E boring când vezi peste tot cam aceleași lucruri, nu mai  zic nimic de articolele traduse de pe afară.

De asemenea să mă ierte doamnele dar eu știam că în România sunt femei frumoase, de ce avem atâtea bloguri de beauty? Că e un soi de fotbal și pare că toată lumea se pricepe la asta? Mă rog, eu nu mă pricep.

Mă mai amuză unii oameni, cei care se ocupă de recenzii de cărți. Au deseori obiceiul de a trânti pe blog: uite!!! bookhaul, uite ce am cumpărat, uite, am cumpărat 30 de cărți! Aha, ok, bravo. Înțeleg noțiunea de cumpărător compulsiv, deși încerc să mă stăpânesc. Și eu am cumpărat acum vreo lună aproape mai bine de 180 de cărți și asta nu m-a oprit să mai iau și altele. Întrebarea mea este însă: le și citești prietene sau să iasă la număr? Bine, din unele recenzii nu reiese că autorul acestora a și citit cărțile respective.

Să mai zic și de ce bloggerii care-și sufocă publicul? Câte articole poți să publici pe zi, 15 și eventual să mai aibă și 1.000 de cuvinte fiecare? Da mă, știu de Zoso dar câți mai știi că el și apoi vezi că el scrie pe scurt, 2-300 de cuvinte/articol maxim? Gândește-te altfel, de cât timp crezi că dispune cineva să stea să citească 3-4 articole pe zi de la un singur blogger? Mie mi se pare prea mult, nu citesc atâtea de la un singur om nici dacă sunt alte mele.

Aaaa și să nu uit, fă la fel ca toți ceilalți. Ia poze de unde ai tu chef dar să nu pui sursa. Dă citate dar la fel, lasă să pară că sunt ale tale și continuă așa. Dacă ai văzut ceva care te-a inspirat/plăcut la cineva să nu care cumva să pui vreun link, fie el și no follow, zici că ai văzut „la cineva”, e de ajuns.

Că e normal, fă spume dacă cineva îți ia ție din conținut sau ceva de genul, că e creația ta, drepturi de autor etc. Dacă e vorba de poze, nu, ce, cât de greu e să faci o poză? Ciordește poze fără jenă dar nu uita să-i dai pe alții în judecată pentru două cuvinte.

Nu, stai liniștit, nu e nimic ipocrit aici. Mă uitam zilele astea la un podcast cu niște comedianți foarte cunoscuți de la noi și mi s-a părut paradoxal. Unul dintre ei s-a plâns că cineva i-a dat o glumă pe facebook și n-a specificat sursa, ceva de genul. Un altul, după o vreme, a citit ceva de pe net, postat de cineva, ceva amuzant. Nici gând să zică însă cine a scris treaba aia era „un băiat”.

Dacă și tu ți-o arzi așa, de ce te superi prietene când X îți ia dumele și le dă drumul în social media?


Sursă imagine: pexels.com

 

3 thoughts on “Băi influencere, ce-mi oferi TU util?”

  1. Eu încerc să mai scriu chestii pe care le consider utile, de la cumpărături din China la aspecte ce țin de site, VPS. Dă click pe nume pentru un exemplu. Țin să precizez asta, chiar dacă nu fac parte din categoria amintită.
    Din nefericire, nu găsesc tot timpul subiectele care chiar să intereseze pe cineva și… nu mai scriu deloc.

    1. Daca macar crezi ca ce postezi e util, e un pas inainte. Da, poate nu-i intereseaza, n-ai de unde sa stii. Am avut surpriz ca oamenii sa intre pe site-ul meu pe niste articole pe care le-am scris de amuzament si am trafic constant.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *