animatie noua moana viana 2016

Moana – Vaiana | Animatie noua 2016

Salve. Azi vorbim despre o animatie noua, Moana, un film aparut in 2016, in noiembrie. Dumnezeu stie de ce s-a comis acest sacrilegiu insa ma simt nevoit sa va anunt ca la noi a aparut sub numele de „Vaiana”. De ce sa faci asta, de ce? 🙂

Hai sa vedem insa filmul, Moana, Vaiana sau cum o fi, mi-a placut mult.

animatie noua moana viana 2016
sursa: wikipedia.org

Sinopsis Vaiana

Profitand de cele cateva zile de concediu, asa, de inceput de an, am mers sa vad Vaiana. Este o animatie noua ce prezinta o poveste dintr-un sat polinezian.

In trecut, cu mult inaintea vremurilor, un semizeu, un soi de Hercule hawaian cu numele de Maui, fura inima unei zeite, la propiu. Inima este de fapt o piatra magica iar zeita este o insula la propiu si la figurat. Intentia acestui semizeu pe numeleera buna, isi dorea ca aceasta inima sa fie un dar pentru umanitate insa n-a fost sa fie. Dupa ce a furat acea inima, un demon al lavei, Teka, l-a batut (la propiu) si inima a fost pierduta.

Peste mii de ani, apare Vaiana. Este fiica unui sef de insula din zona si se asteapta ca ea sa fie urmatoarea conducatoare a poporului sau. Tatal sau isi pune mari sperante in ea si incearca sa o educe dupa cum crede el. Vaiana insa este o tipa care isi doreste sa exploreze sa vada ce se intampla dincolo de recif (granita universului cunoscut de ei) sa vada lumea etc. Este sprijinita pe ascuns de bunica sa, care ii impartaseste spiritul de aventura.

Dupa o vreme, la insistentele tatalui sau, Vaiana se potoleste cu exploratul. Vine insa o vreme cand niste plagi (ca-n Biblie) lovesc poporul sau. Legenda spune ca cineva trebuie sa mearga, sa gaseasca inima furata de semizeu si sa o puna la loc. Evident, tatal ei nu este de acord sa o lase insa Vaiana „il traduce” si pleaca in calatorie. Trebuie sa-l gaseasca pe Maui si trebuie sa-si salveze poporul. Sarmana insa, viata nu e deloc asa usoara cum crede ea, este pusa in reale dificultati si are mult de furca. Va reusi oare? Ramane sa vedeti.

Parerea mea despre Vaiana

Vaiana este o animatie noua care m-a surprins un pic. Mi-am dorit sa vad filmul asta inca de la inceput de cand am vazut trailerul, mi s-a parut foarte interesant. Din fericire nu m-am inselat, imi mentin parerea. Este un film bun, un film care poate fi vizionat si de adulti si de copii. Este bine facut, are o poveste solida, consistenta, nici prea light, nici prea complicata. E ce trebuie. Animatia este facuta foarte bine, arata excelent, mai ales 3D. Filmul mi s-a parut fresh, este destul de caterinca, este presarat cu umor cam pe toata durata. Nu prea sunt clisee, foarte putine si umorul acesta de care vorbeam mai sus, apare de unde nu te astepti, din situatii ce nu ai crede ca pot fi amuzante.

Insa gata cu vorbaria, va las cu trailerul si cu recomandarea sa mergeti sa vedeti aceasta animatie noua, merita.

Daca insa nu va place, mai am si alte recenzii filme, aruncati un ochi.

P.S Nu uitati sa va abonati la blog (dreapta sus) si sa dati un share daca v-a placut articolu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *