The Purge: Election Year, 2016

film de vanatoare de oameni poster the purge: election year
sursa: wikipedia.org

Hei, salutare si La multi ani! Hai sa incepem anul in forta zic eu si sa discutam despre un film. Daca astazi va intoarceti de pe unde sunteti plecati sau ati stat acasa, in oricare situatie e nevoie de un film bun zic eu.  Va propun astfel „The Purge: Election Year”, un film de vanatoare de oameni. Ca gen, este vorba de un thriller cu mici accente de horror.

#sinopsis The Purge: Election Year

Este al treilea film al francizei „The Purge„, aceasta a debutat in 2013 cu filmul cu acelasi nume si a fost urma de „The Purge: Anarchy” in 2014. Filmul de fata este cel mai recent film al francizei.

Povestea continua, evident. De data acasta in USA au loc alegeri. Partidul „Noilor parinti fondatori” se lupta cu ceilalti candidati, politic vorbind. Alegere au loc dupa „Epurare” asa cum este numit procesul acesta.

Paranteza, pentru cine nu este familiarizat cu seria, acest „The Purge – Epurarea” este un eveniment ce are loc o data pe an, eveniment unde timp de 12 ore sunt permise orice fel de fapte, violuri, furturi, crime etc. In acest interval, din punct de vedere legal, este permis orice.

Cel mai puternic candidat cu care se lupta acesta partid este senatorul Charlie Roan. Aceasta a castigat mult teren prin programul ei politic. Pe langa alte lucruri, acest program al ei presupune si disparitia evenimentului de „Epurare”, pe care vrea sa-l scoata in afara legii. Insa evident, adversarii nu prea sunt de acord. Din acest motiv, se afla printre tintele acestei actiuni, necaz din care se chinuie sa o scape un agent din sistemul ei de securitate. Va reusi? O sa vedeti daca va uitati la film.

Parerea mea despre acest film de vanatoare de oameni

Satul fiind de filme de Craciun, ingerasi, lumina bla bla bla, am simtit nevoia de un film mai „negru” zilele astea. Nu voiam un film horror neaparat, insa voiam ceva de genul. Voiam un film mai dur, sa aiba o poveste tare, sa fie si un film de actiune insa nu exagerata etc.

Mi se pare ca filmul asta le-a facut pe toate. Mie mi-a placut. Nu mi se pare a fi un film din ala genial, care sa te entuziasmeze si sa-ti dea universul peste cap, nu este insa nici un film prost. Este un film care fara sa straluceasca, isi face treaba si te duce unde trebuie.

Are cam de toate si ceva umor, o poveste buna in spate, actiune buna si netrasa de par, e ok. Vi-l recomand cu drag. Se poate vedea si fara sa fi vazut celelalte filme ale seriei (nici eu nu le-am vazut), nu au vreo mare legatura astfel incat sa nu te poti prinde care e faza.

Mai stiti filme de genul? Daca da, va invit sa le scrieti mai jos m-ar mai interesa si cu alte ocazii.

4 thoughts on “The Purge: Election Year, 2016”

  1. L-am vazut.. este un film care a mers de-o tura, asa cum le spun eu filmelor care nu ma dau de 3 ori peste cap, halei hap. 😀 Povestea 8, scenariul 5, interpretarea actorilor 5. 😀

  2. Buna asta cu „mers o tura”, cred ca te plagiez data viitoare! :)) Da, cam asta ziceam si eu, e un film muncitor sa zic asa, isi face treaba fara insa sa-ti creasca prea mult adrenalina.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *