cele o suta de mii de regate n.k jemisin

Cele o suta de mii de regate | N.K Jemisin

Salutare. Astazi va prezint o carte fantastica, este vorba despre cartea „Cele o suta de mii de regate”, scrisa de N.K. Jemisin. Cartea a ajuns la mine de la Mos Craciun, Secret Mos Craciun. Corporatist fiind, se practica Secret Santa, normal (fiecare om cumpara cadou unei alte persoane). Cu aceasta ocazie m-am ales eu cu romanul aici de fata.

cele o suta de mii de regate n.k jemisin

Cele o suta de mii de regate | N.K Jemisin

Cartea ne prezinta povestea lui Yeine, nu stiu de ce, insa mie mi-a adus aminte de „The Hunger Games”, desi n-au nici o legatura ca subiect. Cred ca e din cauza ca personajul principal este unul feminin in ambele carti. In fine, depasim momentul.

Lumea, universul de fapt, arata altfel decat stim noi. Sunt multe lumi, multe tinuturi impartite in mai multe bucatele. Fiecare bucata este condusa de cate un principe, o principesa etc. echivalentul unui rege, titluri care se mostenesc. Lumea intreaga este condusa insa de familia Arameri, cea mai puternica familie din lume ce tine sub control, in lesa, la propiu, insasi o parte din zeii creatori cum ar fi Nahadoth, stapanul noptii.

Yeine este si ea membra a acestei familii insa nu este un membru cu forte depline, pur-sangvin ci o corcitura. Mama sa era membra a acestei familii insa s-a casatorit cu cineva din afara si fara acordul tatalui sau.

De aceea este mirata cand aude ca Dekarta, bunicul ei, stapanul intregii lumi o cheama la palat, in Vazduh, unde locuia familia conducatoare. Curioasa, merge la intrunire unde afla ca este considerata mostenitoare la tron, impreuna cu verii ei, Scimina si Relad. Insa, afla curand ca de fapt este vorba de o competitie intre ei, o lupta pe viata si pe moarte. Va mosteni tronul cel care va castiga aceasta lupta intre ei.

E clar ca Yeine nu e nici pe departe pregatita. Este aproape barbara, nu cunoaste obiceiurile, nu stie mai nimic. Este oricum aproape o copila si are enorm de multe de invatat. Uimirea ei nu prea cunoaste margini cand isi da seama ca a cam crescut in minciuna. Nu prea se cunoaste si nu e ceea ce crede ea ca e, nici de mama ei si cum si de ce a decedat aceasta nu stie prea multe… nu stie prea multe nici despre univers. Descopera in acelasi timp insa alte lucruri despre ea, descopera cum este de fapt, niste puteri de nebanuit si macar o farama de adevar.

Este insa foarte dureros cand ceea ce pare, nu este ceea ce pare. In momente de genul, universul iti cam este dat peste cap.

Parerea mea despre Cele o suta de mii de regate | N.K Jemisin

Este o carte interesanta, fresh. N-am mai citit nimic de acest autor, dar imi place stilul lui. Mi s-a parut un tip creativ, cu multa imaginatie. Mi-a placut cadrul in care s-a desfasurat actiunea si mi-a placut ca nu a avut nici descrieri prea lungi insa nici prea scurte. Au fost suficiente ca sa poti sa vizualizezi actiunea, imaginile etc.

A fost o lectura placuta, simpatica  insa ceva parca a lipsit, nu a reusit sa ma entuziasmeze prea mult desi nici nu m-a enervat/plictisit. Nu stiu, ori genul acesta de fantastic nu e chiar pe filmul meu, ori e mai pentru adolescenti… nu stiu ce sa zic dar a lipsit acel je ne se quoi care sa ma tina cu capul in carte.

Nu este insa o pierdere de vreme ci este o carte citibila. Doritorii o pot cumpara de aici.

Daca nu va place cartea asta insa, nu uitati ca am mai recenzat si alte carti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *