afis-steaua-sudului-film-1969

„Steaua Sudului” film bun din 1969

Hei salut. Azi vorbim de un film foarte misto la care sincer nu voiam sa ma uit initial insa m-a
prins. O sa trec direct la treaba, n-are sens sa o lungim aiurea asa ca hai sa vorbim despre Steaua Sudului  film din 1969.

Si inca o data as putea spune ca n-ar trebui sa ignoram filmele vechi. Au si ele farmecul lor plus ca daca esti cinefil, ar trebui sa vezi macar cateva. E ca la istorie, daca nu stii de unde vii, nu stii sa apreciezi nici prezentul.

#sinopsis Steaua Sudului film bun

Undeva prin Africa de Vest, in anul 1912 are loc o mare, mare descoperire. Un baron al diamantelor, Kramer angajeaza o groaza de oameni sa caute diamante. Printre ei, este si Dan, un american fluiera-vant ce se face a fi geolog. Se descopera un diamant urias, cel mai mare in lume la acel moment.

Kramer da o receptie in cinstea descoperirii insa cand prezinta diamantul… bang, se stinge lumina si acesta dispare. Este invinovatit un negru, Matakit, iute de mana si tovaras cu Dan. Acesta dispare in viteza, urmeaza Dan si fiica lui Kramer, Erika, urmati de Karl, capitan in serviciul lui Kramer.

Practic, urmeaza o mare haituiala prin jungla.

#personajele principale

Urmeaza ceea ce a devenit partea mea favorita a recenziilor si anume descrierea personajelor
principale, fiindca aici ma pot distra mai mult.

Dan – fluiera-vant, pierde-vara, nu prea e bun la nimic insa pozeaza in baiatul bun la toate. Are mereu nevoie de ajutorul prietenei lui sub al carei papuc se afla si care il cam scoate din belele. Nu este acceptat de socru fiindca este fluiera-vant, acesta nu e de acord sa-i dea fata de sotie. Este luat la misto cam de toata lumea din cauza ca nu e bun de nimic. Pare un soi de Indiana Jones pana la urma dar in mizerie, varianta drogata si de 70 de ani, daca exista.
Erika – Saru’mana doamna Ursula. Copil de bani gata, fi-sa lui Kramer si viitoarea sotie a natafletului de mai sus. Dracoasa rau, cu mari probleme de autoritate, spirit rebel face ce vrea fara pic de respect pentru tac-su, lege etc. Este dorita de Karl, angajatul lui taica-su insa ea nu-l vrea, fiindca e indragostita de gagauta de mai sus. Este bodyguard-ul astuia, fiind o combinatie intre Wonder Women, Chuck Norris, Bruce Willis si mai nou, Deadshot.
Kramer – tac-su Erikai si viitorul socru al lui Dan. Bogatas, excentric, fumeaza si bea. Seamana cu Winston Churchill, este capricios si grumpy. Este insa un barbat adevarat, puternic, cu personalitate. Nu-l place pe Dan fiindca e moale si n-are bani. Disperat dupa Steaua Sudului.
Karl – bulangiu. Capitan in serviciul lui Kramer, libidinos, vrea sa se marite cu Erika jumate din interes, jumate fiindca o vrea. Ii vaneaza frenetic si nu se da in laturi de la nimic. Pervers, pragmatic, bun in meseria lui insa are o inima rea, este egoist si nemilos.
Matakit – negrul prieten cu Dan, apucaturi de Ferentari, curiozitate de pisica, spirit de caragata sau de maimuta capucin fiindca ciordeste tot ce apuca si tot ce straluceste. Alearga juma’ de film cu juma’ de distributie pe urmele lui.
Steaua Sudului – diamantul pe care il vor toti. 🙂

#parerea mea despre Steaua Sudului

E un film pe care l-am gasit rasfoind un site de postere sa zic asa, mi-a atras atentia si l-am salvat sa ma uit la el. Asta se intampla acum vreo 6 luni cred adica cu inca vreo 6 luni cred peste momentul cand postez eu recenzia de fapt.

Initial nu prea ma atragea, nu stiam insa de unde imi suna cunoscut numele. Mi-am adus aminte de cartea lui Jules Verne  (link afiliat) insa si de faptul ca am vazut si niste desene animate si am ascultat si niste teatru radiofonic pe tema asta.

M-a convins si distributia filmului fiind vorba de oameni ca Orson Welles, Ursula Andress sau George Segal. Daca ai rabdare pana pe la jumatea filmului, o gasesti pe Ursula in ipostaze naturale (mai ceva ca in James Bond).

Ce sa zic, mi-a placut filmul. Umor, aventura, actiune, o urmarire destul de fresh, tot ce trebuie.

Mi-a placut mult cum a jucat Ursula si accentul ei ciudat, mi s-a parut funny insa I-a dat
personalitate caracterului. Imi aduce aminte de Harley Quinn pe undeva.


trailer aici


Clar ti-l recomand.

3 thoughts on “„Steaua Sudului” film bun din 1969”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *