cover album image self titled tony baboon

Recomandarea saptamanii, cu Tony Baboon

Pentru recomandarea de azi il avem invitat pe Tony Baboon. Pe care insa imi este foarte greu sa-l descriu din punct de vedere muzical. Asta pentru ca este o voce extrem de versatila si nu stiu daca e gen pe care sa nu-l poata canta. Ca sa nu fac vreo tampenie, am decis sa-i citez descrierea de pe youtube:

Alternative Rap and More band from Bucharest, Romania. Singing about nature and taking rythmic inspiration from jazz, african culture and rap/funk grooves. Passionate about making music-videos: animations and cinematic stories

Trecand peste genuri este insa un muzician complet, un eMcee foarte bun, o voce minunata. Si desi nu-l cunosc personal, din ce am vazut pe internet (si-ti arat la final si unde) si un tip foarte carismatic.

Recomandarea saptamanii, cu Tony Baboon

Si sa vedem ce ne-a recomandat Tony:

Ca baietel solitar si timid in Braila, cand am auzit prima oara la casetofonul Domotec: “Hip, hip, hura, pe rand incolonarea ca sa ne sugeti pula” de la RACLA, viata mea s-a schimbat. Aveam cam intre 10 si 14 ani. Insa fiind crescut cu audio-casete de la Queen, Michael Jackson, Ace of Base, UB 40, Lionel Richie si multi altii din generatia lor, nu stiam ce auzeam si ce m-a lovit. Mai incolo am inteles ce ascultam si am savurat multe albume si piese care mi-au schimbat lumea si m-au inspirat.

Desi multe erau casete inregistrate cu diverse mixuri de rap carora le-am rupt banda la cat de mult le ascultam, am avut norocul sa ascult si albume integrale. Unul care m-a marcat profund si pe care il ascult si azi cu mare placere este “Nicaieri nu-i ca Acasa” al trupei La Familia. Desi am aflat mult mai tarziu ca Tupac a avut o influenta majora asupra acestui album, productia mi se pare ca are un flavour special si original si timbrele vocale ale lui Sisu si Puya sint unice in Romania. E un album in care se simte si spiritul lui Shakur dar si spiritul romanesc si mai ales al orasului Bucuresti. Se simte ca este un album facut cu pasiune de niste tineri rebeli, cum ma sinteam si eu in mintea mea prin anii ‘90 – 2000.

Pe Tony il gasesti aici:

Eu zic sa fii cu click-ul pe el, cu siguranta este unul dintre oamenii care vor scrie istorie in muzica de la noi. Si daca la inceput, credeai ca mananc turkish delight cand am zis ca poate canta orice, vezi live-ul asta, unde a trecut prin mai multe genuri decat pot eu numara.

Pssss! vezi si albumul lui de debut Self-Titled.


sursa imagine: facebook Tony Baboon

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *