coperta carte Sfantul de Maria Pastourmadzis

Recenzie „Sfantul”, de Maria Pastourmadzis

Nu e vorba de vreun film, era un serial celebru pe vremuri cu Roger Moore. Sfantul, cartea de fata, scrisa de Maria Pastourmadzis este o carte crestina. In sensul in care este o pilda, nu este o carte cu invataturi directe. Poti invata insa o gramada de la personajul principal al cartii, parintele Visarion.

coperta carte Sfantul de Maria Pastourmadzis

 

#sinopsis Sfantul 

Exista in munti un sfant, parintele Visarion. Insa nimeni sau prea putini stiu despre viata lui. Un mare nevoitor in cele ale crestinilor si un om care ascunde secrete teribile. Cum ar fi sa stai in inchisoare 20 de ani, pentru o crima pe care nu tu ai comis-o?

Cum este sa fii dezamagit de cei pe care-i iubesti, de familie si de toata lumea? Cand centrul universului tau se prabuseste ce faci?

Acestea au fost intrebarile la care a trebuit sa raspunda parintele Visarion. Un tanar obisnuit in tinerete isi traia viata. O crima oribila l-a trimis insa in inchisoare. Acolo a trebuit sa lupte cu el si a reusit. Acolo si-a capatat si renumele de Sfantul, asa cum ii spunea colegul lui de celula. Acolo i-a organizat pe ceilalti si i-a facut mai buni doar prin prezenta sa.

Un om care a suferit enorm dar un om care a dus totul pe picioare. S-a lasat in mainile lui Dumnezeu si s-a infrant. Inima smerita a mers mai departe pe calea aleasa si calea aleasa i-a luminat viata.

#ochiul critic Sfantul

Este greu de vorbit despre aceasta carte fara a da spoilere pentru ca este o carte care te loveste din primele pagini. Culmea, desi afli imediat care e problema si cel mai mare mister al cartii tot o citesti cu placere. Aici nu primeaza finalul calatoriei ci calatoria in sine.

Cartea este foarte interesanta, pare o pilda in sine in care judecata umana se bate cap in cap cu judecata lui Dumnezeu. Vedem cum cele doua merg in paralel si cat de greu este sa urmezi si sa intelegi judecatile lui Dumnezeu. Cati dintre noi sunt in stare de asa ceva?

Iti recomand cu drag s-o citesti. Poate pentru unii e o carte religioasa. Pentru mine este o carte de dezvoltare personala, un roman cu o morala, cam asa as descrie-o. De asemenea, este simplu de citit, este relaxanta, o citesti repede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *