Pele: Birth of a Legend | Film 2016

Salutare. Filmul de azi trebuia sa fie altul insa filmul de ieri m-a convins sa decalez aparitiile instant. Vorbesc despre filmul ” Pele: Nasterea unei legende „. Este un film care s-a aflat de anul trecut pe lista mea de vizionare insa n-am apucat sa-l vad pana acum. Ma bucur insa ca l-am vazut, m-a entuziasmat maxim.

Pele: Nasterea unei legende
sursa: wikipedia.org

Pele: Nasterea unei legende

Filmul ne prezinta evident povestea lui Edson Arantes do Nascimento (zis „Dico”) si devenit mai tarziu „Pele”. Ignorant cum sunt, nu am stiut niciodata ca nu este numele lui ci doar o porecla. Daca va uitati la film, puteti afla de unde s-a ales cu numele asta si e destul de amuzanta povestea, credeti-ma.

Ca aproape orice copil brazilian si Pele a avut o copilarie grea. Provenea dintr-o familie saraca, cu posibilitati limitate. Tatal sau fusese fotbalist insa isi ratase cariera si acum era ingrijitor la o clinica medicala in timp ce mama lui era menajare la o familie bogata. Ambii isi doresc ce e mai bun pentru fiul lor, iar fotbalul nu prea pare sa fie in plan.

Pele insa, participa impreuna cu prietenii sai din favela la un turneu pentru amatori. Desi joaca desculti, desi joaca cu baieti mai bogati si mai mari, ei reusesc sa ajunga pana in semifinala. Acolo Pele este remarcat de Waldemar de Brito, un scouter al echipei Santos. Dupa o tragedie, Pele ajunge acolo unde se instaleaza rapid printre titularii echipei mari iar asta il aduce si la nationala, tocmai la mondialul din 1958, din Suedia.

Drumul sau este insa pavat cu pietre mari si greutati mari. Cam ca toata lumea are de luptat cu teama, cu increderea in sine, cu rusinea, cu ceilalti, cu etc. Diferenta dintre el si majoritatea oamenilor este ca el a si reusit si de asta este urias.

Daca nu sunteti familiari cu Pele, eu zic sa lasati ce faceti acum si sa dati un search pe net. Fie ca va place fotbalul, fie ca nu, Pele a fost un fenomen mondial. Unul dintre cei mai mari sportivi ai tuturor timpurilor, este considerat de multi ca fiind cel mai bun fotbalist ever. Meritele sale sunt multiple, pe langa fotbalul genial practicat de el, el si echipa Braziliei au adus ginga, fotbalul de strada, in fotbalul profesionist, este cel mai tanar jucator care a jucat si  castigat vreodata o finala de Cupa Mondiala. Avea 16 ani in 1958 cand a jucat si castigat finala.

De asemenea, inca detine cele mai multe goluri marcate in toata cariera, este un record inca valabil. Tot el detine si recordul pentru cele mai multe goluri marcate pentru echipa Braziliei. Nu se opresc insa lucrurile aici, a facut foarte multe lucruri pentru sport si pentru fotbal la viata lui. Mai este cunoscut si sub numele de „Perla Neagra” si in 1961 cred, a fost declarat o comoara nationala.

Despre Pele ar mai fi multe de spus, insa mai sunt multe de spus si despre film. Nu trebuie sa-ti placa foarte mult fotbalul ca sa iti placa filmul. Nu este un film despre fotbal, este un film despre viata. Cred ca fotbalul este prezent in proportie de 15% in film. In orice caz si scenele de fotbal prezentate in film sunt trick-uri, smecherii cu mingea, lucruri care plac tuturor, inclusiv doamnelor.

Asa cum spuneam si in cazul unui film cu atleti prezentat recent si acest film mi se pare foarte interesant. Este un film de viata, un film  motivational care ne poate inspira pe multi. Suntem in 2017, cred ca avem nevoie de orice farama de inspiratie putem gasi, indiferent de sursa.

In concluzie, va recomand cu draga inima acest film, este un film bun, care merita vazut si care te capteaza instant. Daca totusi nu va place (ceea ce nu cred), va invit sa dati un ochi prin recenzii filme, mai gasiti si altele. Nu uitati sa va abonati la blog si sa dati un like pe facebook, unde va astept Dupa Bloguri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.