o afacere cu numere loto

O afacere cu numere

O afacere cu numere este un film lansat in 2000, pe numele sau original Lucky Numbers. Este in regia doamnei Nora Ephron si scris de Adam Resnick. In rolurile principale, domnul John Travolta, Lisa Kudrow (aka Phoebe din F.R.I.E.N.D.S) si Tim Roth. Mai e pe acolo si Ed O’Neill (sau Al Bundy).

Din ce inteleg, are la baza o intamplare reala. Practic, un grup de persoane s-au apucat sa masluiasca un joc de la o loterie din 1980 din Pennsylvania. Gasesti mai multe aici, se pare ca schema lor a functionat dar s-au lacomit.

afis o afacere cu numere, john travolta si lisa kudrow

sinopsis O afacere cu numere

Intr-un orasel din USA, avem un mic baron local. Russ Richards este smecher, e tare pe zona lui. E bine vazut, are fane, tratament special etc. De ce? Pentru ca este o mica vedeta locala, este omul de la stiri, de la Meteo. Un soi de Florin Busuioc daca vreti, mai tanar.

Insa si un smecher ca el poate avea niste probleme financiare destul de nasoale si atunci… ce naiba e de facut?

Desigur, incearca sa iasa din belea pe cai obisnuite dar cand toate usile se inchid in fata… ce-i ramane de facut? Un amic insa ii propune variante alternative de a face bani nu neaparat ortodoxe. Ce-o sa faca? Nu vrea sa-si piarda statutul, iar fara bani statutul sau e zero.

O mica combinatie cu asigurarile nu prea functioneaza caci intervine garda cand nu trebuie. Dar mai sunt si alte variante… cand ai relatii sexuale cu tipa de la loto… nu se poate face nimic?

ochiul critic

Film interesant o poveste destul de draguta. Poveste clasica, un tip e hotshot azi si maine nu mai e deloc smecher. Banul l-a ridicat, lipsa banului il darama.

E un tip moral… oarecum. N-are probleme in a se fali cu situatia lui si a face diverse chestii cu diverse femei dar parca nu vrea sa o dea in bara cu legea.

Cand nu are de ales… nu mai ezita.

Este un film de actiune amuzant ce ia in vizor natura umana. Nu prea e asa profund, adica scopul lui nu este sa-ti schimbe viata ci sa te amuze, mentina atent. Tema principala a filmului este insa natura umana cu toate viciile aferente: lacomia, moralitatea scazuta, hedonismul.

Toate acestea ii fac pe oameni sa uite de omenie si sa-si vada de scopuri. Ca se deraiaza de la caile bune… aia e. Unii aleg sa nu ramana in lumina dar sa fie cu burta plina.

Si pe undeva ii intelegi… cred ca au dat lovitura si ca pot face o combinatie acolo unde nimeni n-a putut. Normal ca incearca si ei, nu e clar?

Film destul de bun, desi nu imi place John Travolta. Scenariul decent, te tine in priza, actorii fac o treaba buna, e totul bine. Nu este filmul vietii dar este un film decent ce isi va face treaba fata de tine.


trailer aici


sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *