Nu poti trai fara mobila

Satui de atacurile animalelor, de frig, de umezeala si de ploaie, oamenii au cautat un adapost. Se pare ca inca din stadiul incipient al umanitatii oamenii au vrut mai mult si au vrut sa infrumuseteze locul in care traiesc. In scopuri ezoterice poate sau poate doar in scop estetic, au inceput sa apara tot felul de desene pe pereti, sculpturi si tot felul de chestii de genul.

Intre timp, casa a devenit mult mai mult decat un simplu adapost. Este un loc intim, un loc in care ne petrecem probabil jumatate din viata. Fiecare dintre noi isi doreste asadar sa aiba un aspect deosebit, sa fie interesanta si originala. Practic, este nevoia de unicitate pe care o simtim cu totii chiar si cand decoram o locuinta. La asta este utila mobila Deco-Boutique.ro  mai ales daca esti un fan al curentului Art Deco (eu unul sunt, mi se pare foarte, foarte creativ).

Orice casa are nevoie de niste elemente standard de mobilier, indiferent daca iti plac sau nu. De exemplu daca vorbim de living, mi se pare vitala o masuta de cafea si inca una pentru televizor. Ai nevoie de asemenea de un fotoliu sau o canapea, niste rafturi si tot asa.

Eu unul mi-as umple peretele si cu rafturi de carti, am vazut niste design-uri foarte misto pe net. Imi place sa citesc, ca atare imi place sa fiu inconjurat de carti, imi fac bine si ma inspira.

 Ce nu trebuie sa lipseasca din dormitor?

Sotia, dar acum vorbim despre mobila. Un element de mobilier care mi se pare vital, este comoda. Chiar si cand te bagi in pat, pana sa adormi, mai ai nevoie de un pahar de apa (sau lapte), o pastila poate, mai citesti o carte, mai ai si telefonul. Unde pui toate astea?

Pe sau in comoda. De asta e utila, la capul patului langa tine. Tot acolo cine obisnuieste poate plasa si o veioza, care sa te ajute sa citesti pana adormi dar sa nu-ti fuga somnul cand te duci sa stingi lumina. Asa e mai simplu, pui cartea langa, intinzi mana si stingi veioza.

Sunt o gramada de modele de comode, desigur trebuie alese cu grija. Conteaza spatiul pe care il ai tu la indemana, la ce vrei s-o folosesti, dar si ce culoare au peretii tai, covorul, restul mobilei etc. Un obiect sau o camera te bucura sau te face sa simti ca e de acolo daca este simetric, daca se potriveste in peisaj.

O comoda roz cu flori si decoratiuni ondulate, victoriene s-ar putea sa nu se potriveasca intr-o camera sobra, cu pereti albi, mobila simpla si dreapta inchisa la culoare etc.

Sursa imagine: http://www.deco-boutique.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.