Casca si butonul de mail care sa te opreasca daca esti nervos

mailuri stresante

Ti s-a intamplat pe la munca sa primesti un mail, sa-l citesti si sa ti se incordeze degetele pe taste? Eu zic ca da. Imediat dupa asta, iti zici in sinea ta „pai bine ma, asa… stai ca vezi tu…” si da-i si scrie si da-i si scrie. Doua ore mai tarziu sau a doua zi… regreti cele spuse. Te prinzi ca n-a fost cea mai buna reactie a ta si cea mai sanatoasa. Da, sunt mailuri stresante dar nu e cazul sa reactionezi urat.

Nu era nici asa rau mailul primit de tine dar cand l-ai citit prima oara nu prea aveai prea mult sange oxigenat in creier si nu din cauza vreunei erectii. Pur si simplu, oboseala si prea mult stres.

Pe fondul unei astfel de spete, mi-am adus aminte recent de o discutie de acum vreo cateva luni cu niste colegi pe baza unui mail special. Era vorba de un mail care sa te opreasca sa faci actiuni.

Eu ma gandeam ca ar trebui sa avem cumva niste electrozi sau un soi de casca care sa-ti monitorizeze pulsul frecvent si ia masuri. Adica sa fie ceva de genul, daca imediat ce ai primit un mail si se prinde pc-ul ca l-ai citit, gen ca ai dat click, scroll si brusc ti-a crescut pulsul la 120 sa ti se blocheze mailul.

Sa-l poti citi, dar sa nu poti raspunde. Fiindca in cazul asta, sunt cam doua variante:

– ai primit un mail care te-a enervat foarte tare si nu e ok sa raspunzi la cald

– ai primit un mail care te-a panicat foarte tare si nu e ok sa raspunzi cand esti panicat.

In ambele situatii, mai bine te linistesti, calculezi la rece si abia apoi te apuci sa dai un raspuns. Asa esti sigur ca elimini reactiile emotionale si reactionezi rational, chestie foarte importanta.

Asa te asiguri ca elimini si momentele penibile de dupa aia cand iti dai seama ca ai reactionat aiurea in 80% din cazuri. De asemenea, te scapa si de momentul cand trebuie sa-ti calci pe orgoliu si sa-ti ceri scuze.

Asa ca eu zic ca ar fi mai bine un smart-mail care sa te ajute sa te controlezi cand emotia depaseste ratiunea.

Sursa imagine: Fotomek/ pixabay.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *