1965 Selma Lagerlof - Minunata calatorie a lui Niles Holgersen prin Suedia

Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia

He he, dragii mosului a venit timpul sa vorbim despre o foarte, foarte smechera carte si anume „Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia”. Este o carte pentru copii pe care eu am citit-o insa cu mult peste copilarie. Mi-au placut mult desenele animate ce le vedeam pe TVR1 cand eram copil facute dupa aceasta carte. Cei mai maricei dintre voi isi amintesc probabil despre ce vorbesc.

Niles Holgersen ilustratie carte
https://infrasunete.eu

Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia

Povestea cred ca o stie toata lumea insa pentru orice eventualitate o sa incerc sa o descriu pe scurt. Nils Holgersson este singurul fiu al unei familii din nordul Suediei, o familie de oameni cinstiti, buni si credinciosi. Nils insa, care are undeva in jur de 10-12 ani este total opusul parintilor. Este un demon de copil ce face doar ce are chef, numai prostii si chinuie foarte rau si foarte des animalele din curte pentru propiul amuzament. Este si motivul pentru care o incaseaza. Un spiridus pe care il chinuie il transforma in super-pitic. Luat la suturi si de animalele din curte care vor sa se razbune acum, cand pot, Nils nimereste pe spinarea lui Martin, gascanul alb al parintilor sai ce fuge de acasa ca sa zboare cu gastele salbatice. Nils pleaca astfel intr-o lunga calatorie de-a lungul si de-a latul Suediei.

ilustratie nils holgerlson carte selma lagerloff
https://infrasunete.eu

Cartea este illustrata foarte frumos insa cred ca mi-ar trebui cam tot spatiul de hosting sa pun toate imaginile din carte, sunt cateva zeci cred. Am citit si prefata si cate ceva despre carte si asta mi-a atras o mare apreciere pentru Selma Lagerloff. Pe langa faptul ca a fost o fiinta dedicata carierei sale si pasiunii pentru literatura, cartea aceasta este mai mult decat o carte, este un manual. Este practic modalitatea ei de a-i invata pe cei mici despre Suedia, despre miturile ei, despre istoria ei, despre geografie etc. Imi aduce aminte pe undeva de cartea cartilor.

Mai mult de atat nu prea e de zis, doar va recomand s-o cititi, parinti si copii, este o carte

nils holgerson ilustratie carte
https://infrasunete.eu

minunata, foarte frumoasa ce cu siguranta o sa placa tuturor. O puteti cumpara de sau de daca nu o aveti.

Sanatate!

P.S Pssttt! Nu uitati sa va abonati ca sa primiti direct via email ultimele noutati. De asemenea, folositi va rog stelutele din stanga jos ca sa-mi dau seama cum vi s-a parut articolul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *