Pareri filme | Kong: Insula Craniilor | 2017

Imi plac SF-urile si filmele fantastice si alea cu monstri etc. Godzilla, Gojira, Kong, Kaiju, T-Rex, Alieni, ce vrei tu, sa vina, nu ma supar. Nu e de mirare ca am vrut sa ma uit si eu la Kong: Insula Craniilor. Cu destula intarziere din varii motive, dar totusi l-am vazut.

Sa zic de acum ca m-a dezamagit sau sa aman pentru mai tarziu?

Filmul ne prezinta mai intai o lupta ce are loc pe undeva prin Pacific intre un soldat american si unul japonez. Acestia se lupta mai intai cu avioanele, apoi pica pe o insula si continua lupta acolo. Intervine un arbitru mult mai mare ca ei.

30 de ani mai tarziu, un satelit al USA descopera insula si un grup format din cercetatori, o calauza, o ziarista si armata pleaca s-o exploreze. Totul e bine la inceput, ulterior nu prea mai e bine. Grupul asta exploreaza insula folosind niste bombe si asta il supara pe celebrul Kong, o maimuta antropoida uriasa ce seamana leit cu 50 Cent.

Ca atare de suparare, Kong se cam joaca un pic cu elicopterele pe care le cam plesneste si le zboara ca pe confetti.

In urma acestui eveniment, rezulta doua grupuri, unul al civililor cu doi soldati gen si celalalt format doar din soldati. Ambele incep sa caute solutii de salvare dar au totusi viziuni diferite.

Ce nu mi-a placut la Kong: Insula Craniilor

E greu sa pui in practica o poveste buna de genul asta. Greu, pentru ca s-au mai facut filme cu Kong. Cred ca se tot fac de vreo 60 de ani incoace, cel putin. De asta unii regizori se panicheaza si fac o poveste multipla.

Nu prea e fun. Cand povestile se amesteca dar intr-un mod ciudat, cand sunt mai mult de doua-trei povesti la un loc… nu prea mai e ce trebuie. Nu mai zic de faptul ca filmul se numeste Kong, dar acesta dispare din film mai bine de 60-70%. Din circa doua ore cat cred ca are filmul, vreo ora si jumatate nu cred ca-l vedem la fata.

Apoi, sunt elemente misto care sunt pur si simplu amestecate. Mie asa mi se pare ca s-au luat niste ingrediente si s-au amestecat, fara sa a fi insa blenduite prea bine. Cam scartaie, nu prea se leaga elementele si nu prea surprind, emotioneaza etc. Mi se pare ca e un film mortut asa, nu prea-mi spune nimic.

Nici jocul actoricesc nu prea m-a dat pe spate, Samuel L Jackson mi s-a parut smecher ca de obicei, insa restul inclusiv Brie Larson… au cam lasat de dorit. Nu stiu, nu mi s-a parut sa fi intrat in film prea bine.

Daca e un film de vazut?

Da, este mai ales daca esti fan al seriei sau al filmelor de genul. Te sfatuiesc totusi sa nu ai asteptari prea mari de la filmul asta, ca sa nu-ti para rau. Este posibil sa fii dezamagit. Eu zic totusi ca merita vazut, macar pentru partea grafica, ce este destul de interesanta.

Sursa imagini: captura de ecran trailer

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *