perle de la bac

Perle de la bac! Hai sa radem, vai ce prosti sunt aia!

perle de la bac

De cativa ani incoace, s-a format un obicei tampit in societatea noastra si se repeta an de an.

Nu mai este o surpriza pentru nimeni, de cativa ani stiu sigur ca asa cum iarna va lua prin suprindere autoritatile, in perioada bac-ului se va umple facebook-ul de glume de turkish delight.  Tot prostul va scrie despre asta/posta/sharui si uite-ma si pe mine.

Pe langa faptul ca se va scrie pe toate gardurile, ca sistemul e praf, invatamantul la fel, copii prosti s.a.m.d. Ma gandesc daca in perioada asta mai scrie cineva texte noi pe tema asta sau ziaristii pur si simplu le recicleaza pe alea din trecut si doar schimba cifrele.

In fine, pana la urma, asta e suparator dar doar pe jumatate. Na, astea sunt faptele, cu astea defilezi. Daca ninge in fiecare saptamana sa zicem si e cod rosu sau ceva, nu poti sa nu mai scrii despre asta, asta se intampla, despre asta scrii.

Ma scot din minti insa cei ce se apuca sa faca pe spiritualii pe tema bacului. Ziceau niste oameni recent, ca avem prostul obicei de-a face caterinca de-a-n boulea. Da, haz de necaz dar ce e prea mult strica. Nu mai zic de social media si de glumele fumate, sau sa mai zic? Cred ca se vor sharui si in 2050 meme-uri din ziua de azi, pentru cineva vor fi intotdeauna noi.

Ma enerveaza insa celebrele perle de la bac si toti ignorantii care se amuza pe seama lor si le imprastie mai departe. De ce sunt periculoase? Pai e foarte simplu, fiindca oamenii stau linistiti. Cei care-si puneau probleme ca poate sunt prosti, se linistesc cand citesc asa ceva, fiindca se considera superiori. In capul lor e ceva de genul „las’ ca nu-s eu asa prost ca astia, sunt in siguranta”. Din siguranta si din zonele de comfort, niciodata n-a iesit nimic bine.

Cand ti-e bine in ceva, cand te simti safe, nu prea cauti solutii. Asa se intampla si in cazul asta. Oamenii se cred suficient de destepti sau cel putin nu asa de prosti si atunci isi pot permite sa rada pe seama unor bieti cretini. Nu e nimic de ras si este chiar trist atat pentru cei care scriu imbecilitatile alea, cat si pentru cei ce participa la raspandirea lor prin nenumarate share-uri.

Parca si aud deja discutiile de pe la munca cu „vai, dar ce prosti sunt aia! da’ ai vazut aia, da’ ai vazut nu stiu ce?” si asa mai departe. Atitudine proasta, ce ne va costa pe viitor, pe toti. Cata vreme hedonismul este preocuparea noastra, cata vreme ignoranta e la putere, cata vreme nu ne autoeducam pentru ca e mai misto sa ne uitam la seriale, asta obtinem si spre asta mergem.

Pe vremea mea si sunt destul de matur sa imi pot permite sa spun asta, era rusinos sa nu iei bacul, acum nu prea mai este nimic rusinos. Iar pe deasupra noi si mai incurajam prostia promovand-o, dand-o peste tot, pentru ca da, vorbim de prostie. O fi prostia amuzanta, dar tot prostie ramane si n-ar trebui s-o bagam in seama.

Ca unii sunt prosti, nu ne face pe noi mai destepti, dar asta vom discuta cu alta ocazie. E ca si cum iti compari salariul cu cei din Africa. Minim pe economie la noi, te face probabil sa intri in Forbes in stiu eu ce tara din lumea a treia, dar in realitate, nu te ajuta cu absolut nimic.

Sursa imagine: pixabay.com

4 thoughts on “Perle de la bac! Hai sa radem, vai ce prosti sunt aia!”

  1. Acesta este unul din motivele care m-au determinat să renunț la televizor. Mass-media , de prea puține ori, alege să promoveze culturalizarea în favoarea prostiei și depravării . Și s-o spunem pe aia dreaptă , asta cere audiența. Dacă n-ar mai exista atâta interes pentru subiecte penibile , poate că presa și televiziunile și-ar schimba direcția . În fine , sunt atâtea de spus că a-și scoate un articol frumos pe tema asta. Felicitări oricum pentru redactarea acestui articol!

  2. Așa-i, de prostie nu ar trebui să (mai) râdem, fiindcă astfel o încurajăm tot mai mult și cum zici și tu, vom fi afectați cu toții în timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *