Joc de Oina

Joc de oina

Salve. Subiectul de astazi este „Joc de oina” la propiu si la figurat. Nu stiu cati dintre voi stiti de acest sport. Oina este un sport national romanesc asemanator cu baseball-ul. Pentru cei ce se grabesc sa spuna ca e copiat de la americani am un sfat: stati cuminti, ca au aparut in ordine inversa.

Nu stiu cum se joaca sincer sa fiu, n-am avut ocazia sa-l practic sau sa asist la un asemenea joc. Stiu doar ca este un joc cu bate si cu o minge care am inteles ca este destul de grea.

Avand in vedere obiectele cu care se joaca si denumirea, ma intreb daca este cumva posibil sa fi fost un joc inventat de ciobani, sau ceva de genul asta. „Oina” ar putea sa aiba o legatura cu oile desi nu sunt eu vreun mare etimolog.

Cam atat pentru astazi, mai am de zis doar ca desenul este o reproducere a unei ilustratii desigur romanesti. Daca nu ma insel, era vorba de un timbru sau asa ceva. In fine, pana sa apucati sa scrieti voi, imi fac mea culpa, stiu ca am dat-o rau in bara cu proportiile insa sunt prea lenes sa-l refac. Mi-a placut aerul de ansamblu al desenului si atunci am preferat sa-l las asa.

Joc de Oina
infrasunete.eu

Daca nu v-a placut acest „Joc de oina”, mai am si alte desene prin desene in creion sau pe deviantart.

Sanatate!

P.S Abonati-va va rog daca v-a placut articolul (dreapta sus sau pop-up) si dati-mi va rog un feedback prin stelutele de sub articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *