Pareri filme | Jackie Brown | 2000

De sub bagheta lui Quentin Tarantino, nu prea au iesit filme proaste, nu? Asa mi-am zis si eu. Iar de sub bluza lui Pam Grier al carui fan inrait sunt, n-avea cum sa iasa nimic rau, nu? Asa mi-am zis si eu.

Cand vezi ca un film mai este piperat cu actori precum Chris Tucker, Robert de Niro, Michael Keaton sau Samuel L. Jackson, nu prea ai cum sa treci peste el. M-am uitat si nu mi-a parut rau.

Quentin (ce nume ciudat), ne-a livrat un film bun, un film in care se amesteca viata de cartier, cu viata de gangster si activitatea politistilor si a avocatilor. Sunt prezente mai multe personaje, fiecare cu caracteristicile lor.

Avem politistii vicleni ce stiu dedesubturile afacerilor, stiu sa faca legaturi si stiu cum sa prinda victimele in capcana.

Avem una dintre victime, o stewardesa ce este de fapt „catar”, adica cara droguri si bani pentru un traficant de arme local. Este insa o tipa foarte abila, ce nu are stres sa-i tepuiasca si pe gabori si pe „seful” ei, manipuland amandoua partile, ba si un biet fraier pe langa ei.

Avem traficantul smecher si fara scrupule. Este cu ochii in patru si nu prea are incredere in nimeni. Se fereste de toata lumea, se foloseste de toata lumea si asa mai departe. Ca si stewardesa de mai sus, este la randul sau tepar si schimba niste chestii asa, random, ca sa nu fie surprins.

Avem asadar parte de un film de actiune, dar un film de actiune cursiv. Este impartit in fragmente sau pe mai multe planuri. Avem si actiune fizica dar si o poveste bine inchegata, jocuri psihologice si asa mai departe. Nu doar focuri de arma si chestii de genul. Atipic lui Quentin, chiar este un film „clean”, fara prea multa violenta si fara prea multa varsare de sange.

Povestea este buna, captivanta si este un film ce isi face treaba, te duce acolo. Nu stiu, nu este un roller-coster, nu te va duce pe culmile orgsmului. Este insa un tren bun, un film muncitor care, desi nu exceleaza, este constant. Reuseste sa-ti atraga atentia tot timpul, pe toata durata lui. La mine e barometrul e simplu, este un film bun sau macar interesant, cata vreme nu-mi zboara atentia de la el, nu ma gandesc la altceva.

Este cazul acestui film, desi mi se pare un film mediu per total – nici jocul actoricesc nu a dat pe spate – este un film ce isi face treaba si te duce unde trebuie. Va recomand sa-l urmariti daca vreti un film bun de actiune, care sa implice trafic de arme, manarii, sex, droguri, politie si vreo doua crime.

Sursa imagine: captura de ecran trailer youtube

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *