ROBOR, SEO 2018, diacritice, productivitate, instagram, business, filme | #infrascurte 1

Lucrurile bune si utile trebuie impartite cu ceilalti. Asa ca, incepand de astazi, asta voi face. Voi face saptamanal cate o lista cu cele mai intersante articole citite de mine in saptamana precedenta.

Asa castig doua chestii: scriu un articol care mai este util si altcuiva si imi si raman pe blog articolele, pe viitor voi sti de unde sa le iau daca vreau sa le recitesc.

#financiar Tu stii ce este ROBOR? Eu sunt economist de profesie dar marturisesc ca nu mai stiam. Am tot auzit de acest ROBOR saptamana trecuta, era netul plin ca atare am incercat sa vad care e faza cu aceasta si ce reprezinta. Am gasit un articol foarte exact scris de cei de la adevarul, o reala analiza cu privire la ROBOR, cum se calculeaza si de ce a luat amploare.

ROBOR.

#SEO Daca ai un blog, ar trebui sa fii interesat macar un pic de ceea ce inseamna SEO (Search Engine Optimization). Sa spunem ca SEO inseamna un cumul de factori si metode care iti pot aduce trafic din google. Avem aici predictii pentru 2018 de la vreo 48 de oameni experti in asa ceva. Vad ca multi dintre ei zic de featured snippets, AMP si mobile. Nu stiu ce-o sa faci tu, dar eu sigur ma voi axa pe chestiile astea pe viitor, voi incerca sa le aprofundez.

Predictii SEO 2018

#diacritice Nu vreau sa reiau vechea discutie din blogosfera romaneasca, diacritice vs fara diacritice, ca e un soi de Bruce Lee vs Van Damme, sau Steaua vs Dinamo. Adica pe scurt, sunt o mie de argumente in favoarea ambelor metode. Eu scriu fara diacritice din comoditate, insa am descoperit un site care s-ar putea sa ma faca sa ma razgandesc. Este o platforma care spre deosebire de altele foloseste inteligenta artificiala pentru a adauga diacritice. Aplicatia, platforma, nu stiu cum sa-i spun, este prezenta si sub forma de extensie in chrome. Il voi testa cu siguranta.

Diacritice.ai

#productivitate Unul dintre cele mai bune articole citite in ultima vreme vine de la Pyuric aka Cristina Chipurici. Daca activezi in online este imposibil sa n-o stii. Este un articol foarte interesant cu lectii foarte utile. M-am bucurat mult dupa ce l-am citit cand am vazut ca deja oarecum inconstient am ajuns cam la aceleasi concluzii cu ea si cam aplic acele sfaturi.

Productivitate

#instagram Daca nu ma insel, cred ca instagramul este ce-a de-a doua mare retea de social media folosita in Romania. Ca om de online, ai tot interesul sa cresti si acest cont si e bine sa tii cont de toate sfaturile primite pe aceasta tema. Iulia Ionescu ne ajuta cu zece sfaturi in acest sens.

Zece sfaturi pentru instagram

#business Daca esti blogger, cu siguranta te vezi si un pui de antreprenor (daca nu esti deja). Daca am dreptate, atunci e mai bine sa strangi si sa citesti tot timpul articole scrise de alti antreprenori. Stiu ei ce zic si e bine sa arunci un ochi, ca sa stii cu ce te vei confrunta si tu. Pentru astazi avem trei sfaturi de la MariuSescu.

Trei sfaturi de business

#filme Da stiu, o comedie romantica e mai misto sau vreun film cu super eroi, etc. Da, ai dreptate dar nu vrei tu si un film care sa te educe un pic la nivel financiar? Eu vreau si am si vazut doua filme din cele patru de aici. Iti recomand sa te uiti fiindca iti vor deschide mintea. Vei invata si vei afla cum de fapt criza din 2008 a fost generata de niste tampiti lacomi si corupti si de panica. Se poate intampla din nou, oricand. Eu mizez pe 2018.

Filme financiare


Atat pentru astazi, ne vedem data viitoare. Daca ai citit ceva articole interesante in ultima vreme, lasa un link mai jos si completam lista (fara auto-promovare).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *