Cum rezolvi problemele cu articulatiile (p)

Corpul uman e ca o masina sau ca o bucata de mobila. Foarte mobil cand esti tanar, incepe sa se ramoleasca pe masura ce trece timpul. Practic, murim un pic cu fiecare zi care trece, dar nu realizam acest lucru, din fericire.

Ca si mobila si orice alt obiect si corpul nostru mai scartaie din cand in cand, la propiu sau la figurat. Lipsa de miscare, sedentarismul, poate si anumite probleme genetice etc. toate acestea duc la diverse probleme de sanatate.

Problemele cu articulatiile sunt printre cele mai frecvent intalnite, din pacate cred ca nu exista persoane mai spre varsta a treia care sa nu aiba probleme cu articulatiile. E normal, fie din cauza faptului ca ai stat o viata pe un scaun incomod de birou, poate ai lucrat mult timp stand in picoare, poate ai carat chestii grele mult timp etc. Toate acestea fac ca spre batranete, articulatiile tale sa faca probleme.

Incepe probabil cu ceva dureri mai micute si se poate agrava pana la dureri ce nu-ti mai permit deplasarea, macinarea articulatiilor si e nevoie de inlocuirea lor etc. Sunt o gramada de probleme de acest gen. Sunt usor de reperat, e de ajuns doar o discutie cu parintii dar mai ales cu bunicii. Veti afla cam totul despre articulatii si despre problemele pe care le pot genera acestea. Nu sunt deloc placute, daca ati avut vreodata de exemplu vreo taietura in talpa sau in genunchi sau vreo crampa musculara atunci stiti ca este foarte, foarte urat sa te doara la fiecare miscare.

Pentru ca o durere articulara se poate manifesta in acest sens, se poata sa te doara la miscare dar se poate din pacate sa te doara si din senin, doar stand si nefacand nimic.

Desigur, mersul la medic este primul lucru pe care ar trebui sa-l faci, sa vezi mai intai exact care este problema ta. Dupa analize, un medic iti poate spune cu precizie ce se intampla cu articulatiile tale si ce ai nevoie.

Sulfatul de Glucozamina poate fi o solutie in acest sens. Desi nu face parte din categoria medicamente pentru articulatii, ci este un supliment nutritiv, poate da o mana de ajutor pentru rezolvarea problemelor cu articulatiile.

Asta pentru glucozamina este o componenta a cartilajului articular. Administrata ca supliment nutritiv, aceasta substanta ajuta la reducerea durerilor si la imbunatatirea performantelor articulare. Se recomanda utilizarea acestei substante timp de minim trei luni, cate trei capsule pe zi, in timpul mesei, cu o cantitare mare de apa.

Un asemenea supliment poate face diferenta de exemplu intre niste scari urcate frumos, in tacere si niste scari urcate cu un adevarat concert de oftaturi si au-ri. De asemenea, face diferenta intre un bunic fericit, care iti tine copilul pe genunchi si un bunic morocanos care se plange mereu de dureri.

Mai in gluma, mai in serios, singurele avantaje ale unor probleme cu articulatiile ar fi doar ca ai un barometru in casa, nu de alta dar persoanele care au astfel de probleme stiu cand urmeaza sa ploua din cauza presiunii atmosferice scazute.


Sursa imagini: pexels.com si mesfarma.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *