Filme despre box

Filme despre box

Continuăm listele de filme, mi se par mai interesante momentan. O pasiune a adolescenței mele a fost boxul și luptele în general. Dacă e vorba de filme despre box nu refuz mai niciodată, îmi plac și o să trec în revista filmele care mi-au plăcut cel mai mult pe nișa asta.

#filme despre box

Rocky – franciza

Nu mă refer la unul anume, ci la toată seria, le-am văzut aproape pe toate. Îmi lipsesc cel din 2006 și seria Creed, două bucăți.

Povestea este una clasică, avem un bătăuș de cartier cumva, Rocky Balboa, un italian ce și-o arde printr-un cartier marginaș din New York. Printre alte activități este recuperator dar băiat bun, nu bruschează oamenii de pomană. Visul său este să devină boxer și se antrenează în acest sens dar nu pare prea talentat.

Antrenorul său de la sala de unde merge îl și cam dă afară în prima fază. Oarecum printr-o întâmplare, obține un meci cu campionul actual la categoria grea, meci care îl propulesează în lumina reflectoarelor.

Seria a rămas antologică în industria filmului și sunt scene parodiate și reproduse în o grămadă de filme: fuga pe plajă și camera fixată pe ochi cu Tiger Eye (o piesă) pe fundal, urcatul scărilor cu glugă în cap și ridicatul mâinilor la cer, strigătul după soție din ring etc.

Sunt drame, dar drame foarte frumoase cu actori foarte buni. Cu siguranță cele mai bune filme din cariera lui Sylvester Stallone.

Trailerul este pentru primul din serie.

Gladiator 1992

Un foarte frumos film, l-am văzut pe tv când eram copil și mi-a plăcut mult. Sunt doi actori care cred că și-au făcut cv-ul cu filmul ăsta, James Marshall și Cuba Gooding Jr.

Un tânăr alb, adolscent la liceu se mută cu tatăl său în Chicago într-un cartier nu prea  rezidențial. Tommy este un băiat bun, liniștit, își vede de treabă sa. Într-o zi, din întâmplare scoate din belea un tip negru cu care se împrietenește pe numele său Abraham Lincoln Haines.

Se întâmplă însă chestii ciudate, într-o zi se trezește cu niște străini pe acasă care îl caută pe taică-su și sunt cam dubioși. Își dă seama că era vorba de cămătari și se angajează ca spălător de vase. Până la urmă ajunge însă să participe la meciuri de box, câștigase de altfel Mănușile de Aur la categoria sa de vârstă.

Este un film frumos, o dramă dar una interesantă, mie mi-a plăcut mult, este bine făcut iar actorii joacă excelent. Deși în rol secundar, l-am remarcat în special pe Cuba Gooding Jr.

Undisputed, 2002

Nu e atât de dramatic ca celelalte de mai sus dar este un film interesant, solid că cei doi protagoniști din rolurile principale.

Iceman, campionul en-titre la box, categoria grea, ajunge în închisoare. Acolo nu prea are parte de tratament preferențial, deținuții nu prea sunt impresionați de cariera sa și chestii de genul ăsta.

Cei care conduc închisoarea nu au însă o problemă din a încerca să facă bani din treaba asta așa că organizează o mică luptă între Iceman și Monroe, campionul din închisioare.

Cine o să câștige? Vezi tu dacă te uiți la film.

Este un film bun, interesant cu o acțiune bună, cursivă, mi-a plăcut destul de mult.

The Great White Hype 1996

Printre atâtea drame am zis să ne și amuzăm un pic așa că următorul film este o comedie sportivă. Face parte tot din categoria filme despre box dar nu e așa serioasă. Exploatează o nișă a acestui sport, mai exact e vorba despre supremația negrilor în box (cel puțin în acea periaodă) și meciurile aranjate.

Încasările scad, oamenii sunt plictisiți de box. Impresarul campionului un soi de Don King, pune la cale o strategie de marketing. Caută pe singurul tip care l-a bătut vreodată pe campion, un tip alb care s-a lăsat de box.

Îl convinge pe acesta să lupte cu campionul și de aici începe distracția. Vedem pregătirea ambilor, manevrele impresarului și chestii de genul.

Caterinca filmul și beneficiază de o distribuție bună, un Samuel L. Jackson, un Jeff Goldblum, un Damian Wayans.

Raging Bull (1980)

Despre acesta am scris dincolo, pe infrasunete.eu. Poți să intri și să dai un search (din motive ce țin de google nu pot pune link).

Foarte pe scurt, este un film bun, o dramă din 1980 cu Robert de Niro în rolul principal. Filmul este bazat pe fapte reale și este despre viața lui Jake LaMotta, un mare boxer la timpul său dar cu multiple probleme personale.


Printre cele mai bune ever sunt menționate și Cinderella Man sau mai nou SouthPaw, The Fighter sau The Hurricane dar pe acelea nu le-am văzut.


Daca știi și alte filme care crezi că ar merita să apară aici, lasă te rog un comentariu mai jos.


Sursă imagini: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *